Maja Herman Sekulić dobitnica Nagrade „Tesla Spirit“

Našoj poznatoj književnici Maji Herman Sekulić je u u subotu 9. juna u Filadelfiji dodeljena prestižna zlatna medalja kao oličenju „Teslinog duha“ (Tesla Spirit award) i zvanično Priznanje za promociju lika i dela Nikole Tesle od strane Tesline naučne fondacije iz Pensilvanije koja je najviše zaslužna za očuvanje Teslinog legata u SAD.

Nagradu joj je lično uručio predsednik te uvažene fondacije g. Nikola Lončar, prilikom svečane proslave Teslinog 166. rođendana u prostorijama Etničkog društva iz Filadelfije a u prisustvu uglednih učesnika, zvanica I zvaničnih predstavnika naše zemlje.

Maja Herman Sekulić je tom prilikom pročitala na engleskom odlomak iz svoje knjige „Who was Nikola Tesla“ kao i iz svoja 2 romana, „Ma belle, prva američka dama Srbije“ i „Devet života Milene Pavlović Barilli“ posvećenih Tesli. To je, pored dve nagrade u Rimu I Veneciji za njenu knjigu poezije na italijanskom, treće značajno međunarodno priznanje našoj književnici ove godine, što samo potvrđuje činjenicu da je Maja Herman sa 17 internacionalnih priznanja pored zvaničnih titula ambasadora kulture i dobre volje, kao i titula Globalne ikone poezije i Ikone stila Srbije, danas u svetu verovatno naša najviše nagrađena umetnica.

Related posts