Četvrta nedelja 12. „Novosadskog BIG dečijeg leta“

Pred nama je četvrta nedelja 12. „Novosadskog BIG dečijeg leta“, u okviru koje će se realizovati radionice od 18. do 22. jula u Novom Sadu. Ovogodišnji slogan manifestacije, koju organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, jeste “Panonska simfonijeta” i sve radionice prilagođene su toj tematici.

Predstojećih dana, naši najmlađi sugrađani će imati priliku da budu deo Kreativnog kampa i to u dvorištu OŠ “Petefi Šandor”, gde će pričati o sportu, zdravoj ishrani, opasnim i tropskim džunglama, ostacima dinosaorusa, upoznaće se sa likom i delom naučnika Mihajla Pupina, a deliće i svoja iskustva o biciklu, koliko ga često voze, dok će u kreativnom delu praviti bicikl od raznih materijala.

Svoja vrata otvara i Dečija luka – centar za edukaciju i podršku, koja će dočekati naše najmlađe sugrađane pričama o panonskom moru i tome šta su sve njegove dubine krile, upoznavaće se sa svetom oko sebe kroz asocijacije i zagonetke, saznaće šta se od otpadnih materijala, kako i koliko dugo razlaže u prirodi…

Mališani koji više vole da gledaju predstave, imaju priliku da ih u TC “BIG” i gledaju, ali i učestvuju u kreativnim radionicama i zabavi za celu porodicu.

Za sportske aktivnosti zadužen je Adrenalin park “Zemlja čuda” (ponedeljak).

Za svaku radionicu važno je prijaviti dete na vreme, budući da su kapaciteti ograničeni. Brojevi telefona za prijave se nalaze u knjižici, zajedno sa tačnim terminima održavanja radionica. Programska knjižica će biti podeljena po školama do kraja školske godine, a knjižicu u elekronskoj formi je moguće pronaći i na linku https://www.yumpu.com/xx/document/read/67006957/program-novosadskog-decijeg-leta-12 kao i na našim društvenim mrežama (Facebook – DKCNS -Dečiji kulturni centar Novi Sad; Instagram – dkcnovisad1). Takođe, dostavljamo vam program u PDF formatu, kao i QR kod koji vas vodi do sajta www.dkcns.rs.

Pokrovitelj manifestacije je Gradska uprava za kulturu Novog Sada, a veliki prijatelji TC „BIG“ i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama APV.

Related posts