Završen 3. Ravanelius

  1. jula 2022. godine je održano finalno veče, trećeg po redu festivala muzičke izuzetnosti Ravanelius.

Ovo veče predstavljalo je krunu festivala i bilo je obeleženo izvedbom Najlepših arija, pod dirigentskom palicom Srboljuba Dinića u pratnji kamernog orkestra Škole za muzičke talente, uz maestralni sopran Sonju Šarić. Veličinu ovakvog muzičkog događaja nije mogla da narušiti ni letnja kiša.

Podetimo, i ove godine, festival je tradicionalno održan u organizaciji Ustanove kulture „Ćuprija“ i Škole za muzičke talente, uz podršku i pokroviteljstvo Opštine Ćuprija.
Posebnu zahvalnost upućujemo Ministarstvu kulture i informisanja, koje je ove godine prepoznalo značaj festivala Ravanelius i novčanim sredstvima podržalo ovu organizaciju.

Trećeg jula, pod jedrima Ravaneliusa svi posetioci krenuli su u uzbudljivu muzičku plovidbu. Festival je svečano otvoren Koncertom radosti , a u okviru osmodnevnog programa nizali su se koncerti različitih žanrova i maštovitih naziva (Sinergija, Serenada, Suvenir, Duša), kao i majstorske radionice, stručna predavanja renomiranih umetnika i fantastičan dečiji program.

O ovogodišnjem programu i dosadašnjim utiscima na finalnoj večeri govorio je umetnički direktor festivala Ravanelius – Dragan Đorđević.
Po prvi put, programski deo Ravaneliusa ispraćen je masterklasovima najboljih profesora i izvođača u okviru programa Škole za muzičke talente. Jedinstvena škola u ovom delu Evrope bila je domaćin najeminentnijim umetnicima koji su na najbolji mogući način prenosili svoje znanje mladim talentima. O značaju ove škole za sam festival i Ćupriju uopšte, govorila je Danijela Jović, direktorka Škole za muzičke talente.

Ravanelius je ove godine ugostio preko 80 vrhunskih izvođača, iz zemlje i inostranstva. Proteklih sedam dana, Ćuprija je bila prestonica izuzetnosti, simbol klasične muzike i dom najvećih i najtalentovanijih muzičara!

Ove, kao i prethodnih godina, prijatelji našeg festivala bili su Standard Furniture Serbia i Unikredit banka, kojima upućujemo najveću zahvalnost. Uz kraljevsku muziku naravno tu je i kraljevsko piće, zahvaljujući takođe prijateljima festivala, Vinariji Jovac.

Izvor: Ravanelius

Related posts