Novi hit Marije Mirković „Prezirem samoću“

EKSPERIMENT MARIJE MIRKOVIĆ – LETNJI HIT „PREZIREM SAMOĆU“

Svakom novom pesmom, otkako je započela solo karijeru, kantautorka Marija Mirković potvđuje da uživa u slobodi stvaranja pesama, koja joj daje mogućnost da publici ponudi i drugačiji muzički izraz.

Ovaj singl možda nije moj stil, ali konačno mogu eksperimentisati i probati nešto drugačije“, kaže Marija za novu pesmu „Prezirem samoću“ koju potpisuje kao tekstopisac, a autor muzike i aranžmana je Branimir Mihaljević. „Iako je pesma stilski drugačija od svih koje sam do sada objavila, legla mi je na prvu. Ima taj neki beat i groove koji mi je odličan. Došla sam kod Branimira, pustili smo matricu, doradila sam tekst i za dva sata smo snimili pesmu. Nisam je snimila samo zato što je moderna i da bi mi donela veću popularnost. Mada neću se buniti ako se to i desi“ ističe Marija kroz smeh.

Marijin zvonki i čist glas se savršeno uklopio u moderan zvuk, a u spotu je pokazala svoju ljubav i umeće u borilačkim veštinama, koje je maestralno ovekovečila rediteljka Sandra Mihaljević, koja je radila i prethodna dva Marijina spota. Venecija i Istanbul su bile destinacije za prethodne spotove, a sada je akcenat stavljen na video efekte i ples kojim se simulira Marijina „sportska ljubav“ tekvondo.

Svoju kantautorsku karijeru Marija strpljivo gradi nešto više od godinu dana, a podršku joj daje i bend sa kojim je godinama radila još kao članica grupe The Frajle za koju je napisala neke od njihovih najpoznatijih hitova. Od kada je napustila Frajle ostvarila je i veoma uspešne muzičke saradnje, te je sa Alkom Vuicom napisala pozitivne i energične pesme u kojima se prepoznaju sve žene, sarađuje sa tenorom Matom Grgatom, a grupa Cambi je sa Marijim hitom „Zaljubljen“ bila najveće iznenađenje prošlogodišnjeg festivala „Dora“.

Marija uživa u građenju solo karijere, a nova pesma i spot „Prezirem samoću“ su dokaz da će i publika uživati u muzici koju stvara ova izuzetno talentovana i svestrana kantautorka.

Link za pesmu „Prezirem samoću“

Foto: Borna Hržina

Izvor: ORBIS

Related posts