Druga nedelja „Novosadskog BIG dečijeg leta

Pred nama je druga nedelja 12. „Novosadskog BIG dečijeg leta“, u okviru koje će se realizovati radionice od 4. do 9. jula i to na devet lokacija u Novom Sadu. Ovogodišnji slogan manifestacije, koju organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, jeste “Panonska simfonijeta” i sve radionice prilagođene su toj tematici.

Predstojećih dana, naši najmlađi sugrađani će ući u galerijski prostor Muzeja Vojvodine (od utorka do petka), gde će se upoznati sa folklorom, a samim tim i zaigrati; koji su to stari zanati i zbog čega je i danas važno “imati neki zanat u rukama”; koje sve ribe žive u Dunavu, zbog čega se kaže da je ono more i kroz koje sve evropske gradove protiče; a saznaće i da je na Paliću, pre 150 godina, olimpijada, kao i koji su sve sportovi bili popularni u to vreme u Vojvodini.

Svoja vrata otvara i Spomen zbirka Pavla Beljanskog (od utorka do četvrtka), gde će mali Novosađani pričati o sedam umetnica, heroina, čiji su radovi izloženi u ovoj ustanovi; mališani će i sami uzeti četkice u ruke i na taj način prikazati koja dela su na njih ostavila najveći utisak.

ZOC “Adžija” (od ponedeljka do petka) biće pravo mesto na kom će deca naučiti da prave vojvođanske frizure, crtati salaše iz mašte, uz pomoć kolaža i kviling tehnike praviće svoja umetnička dela inspirisani ravnicom i livadama, pričaće i maštom šetati kroz korzo, dok će od plastelina praviti đeram i životinje.

Pozorišne radionice biće u Dečijem kulturnom centru Novi Sad (ponedeljak, sreda, petak), a mališani koji više vole da gledaju glumce, nego to i sami da budu, imaju priliku da u TC “BIG” (utorak, četvrtak, subota) gledaju predstave, ali i učestvuju u kreativnim radionicama i zabavi za celu porodicu.

Tokom sledeće nedelje pripremili smo i radionicu sa Likovnim krugom – Atelje 4 na Petrovaradinskoj tvrđavi (utorak), gde će klinci učiti o fotografiji, te će se upoznati sa novim tehnologijama pretvaranja digitalne u analognu fotografiju.

Za sportske aktivnosti su narednih dana zaduženi Adrenalin park “Zemlja čuda” (ponedeljak), Zumba fusion (ponedeljak, sreda, petak) i Kapuera Akademija Novi Sad (ponedeljak, sreda, petak).

Za svaku radionicu važno je prijaviti dete na vreme, budući da su kapaciteti ograničeni. Brojevi telefona za prijave se nalaze u knjižici, zajedno sa tačnim terminima održavanja radionica. Programska knjižica će biti podeljena po školama do kraja školske godine, a knjižicu u elekronskoj formi je moguće pronaći i na linku https://www.yumpu.com/xx/document/read/67006957/program-novosadskog-decijeg-leta-12 kao i na našim društvenim mrežama (Facebook – DKCNS -Dečiji kulturni centar Novi Sad; Instagram – dkcnovisad1). Takođe, dostavljamo vam program u PDF formatu, kao i QR kod koji vas vodi do sajta www.dkcns.rs.

Pokrovitelj manifestacije je Gradska uprava za kulturu Novog Sada, a veliki prijatelji TC „BIG“ i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama APV.

Izvor: DKCNS

Related posts