Izašao novi spot grupe Dexter pod nazivom „Laži me“

Grupa Dexter je ponosna na svoj grad i sugrađane, kao i kolege muzičare bez obzira na žanr muzike koju sviraju. Muzika spaja ljude i ovim spotom smo to želeli da pokažemo.

Činjenicu da je to tako potkrepljuje i lista zvanica, odnosno lista odazvanih muzičara kojih je bilo preko 70 u spotu, od već dobro poznatih, sadašnjih i bivših članova bendova Kerber i Galija, do aktuelnih Monah i Opposite Way, pa sve do nadolazećih Manitu, Gora, itd. Zanimljivo je pomenuti da je medju muzičarima u spotu bilo i generacijskih razlika tako da smo imali očeve i sinove, odnosno očeve i ćerke na istim ili različitim instrumentima. Takođe, pozvani su bili i ljudi koji se ne bave direktno muzikom, ali podržavaju scenu kroz muzičko novinarstvo, fotografiju i organizovanjem zanimljivih koncerata u našem gradu. Njihova energija je bila možda i veća nego kod ostalih kolega muzičara.

Spot je sniman februara 2022. godine – na kraju snimanja je ostao višečasovni video materijal koji je trebalo pažljivo editovati i sklopiti u kompaktnu i pitku video priču.

Prosto nam je žao što nekih muzičara ima na samo par sekundi, ali nije bilo moguće uklopiti svakog onoliko koliko zaslužuje i koliko je energije ostavio na „bini“. Puno zahvalnosti dugujemo muzičkom studiu „My Room Acoustics” iz Niša, koji je ustupio svoj prostor na par dana i entuzijastično podržao ovu gradsku priču, ali i firmi Magic Light koja je do sada učestvovala i na velikim festivalima u Srbiji i regionu kao što su Nišville, Exit, i koncertima Queen, Tom Jones i mnogih drugih. Obezbedili su nam binsku rasvetu kakvu imaju najbolji srpski muzičari.

Na posletku, možda najbitnije pomenuti Marka Jocića, sceni poznatijem kao frontmena grupe Marica, koji je sa čeličnim živcima sklapao kadrove, pregledavao sate i sate snimaka i tražio najbolje kadrove da spot zaliči na ono što vidimo sada.

Dexter se fokusira na plasiranje albuma „Jevanđelje“ sa kojeg je ostalo da se plasiraju još dve numere, nakon čega ćemo krenuti u promovisanje po festivalima i klubovima Srbije.

Izvor: Dexter

Related posts