Izložba radova studenata IUNP u Galeriji KvART

Galerija KvART BW 

17.jun 2022. godine

U petak, 17.juna u galeriji KvART, priređena je prodajna izložba studenata Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru (IUNP), departmana za umjetnost. Zahvaljujući podršci kompanije CWP, svoje radove beogradskoj publici predstavilo je  35 studenata iz Novog Pazara.

’’Kulturna misija IUNP-a prezentovana je danas brojnim mladim stvaraocima koji kroz svoju umetničku delatnost i evidentni aktivizam menjaju uobičajenu sliku prostora sandžačke regije, kao kulturno zapuštene provincije na marginama savremenih kulturnih procesa.

To je mesto gde se sreću istorija i savremenost, istok i zapad sa svojim civilizacijskim nasleđem i vrednostima i gde se na nacionalnu i versku izmešanost gleda kao na pozitivan potencijal i vrednost sa kojom se živi. Univerzitet je u svoje temelje ugradio internacionalizam kao branu svakom lokalizmu, otvorenost i povezivanje nasuprot svakom zatvaranju dok se svojim isturenim odeljenjima umrežio u širi prostor akademske zajednice doprinoseći Novom Pazaru kao respektabilnom univerzitetskom i kulturnom centru’’ – kaže doc. dr Samir Ljajić, rukovodilac departmana za umjetnost na IUNP.

Izložba je deo nastojanja CWP grupe da podrži osnaživanje i razvoj zajednica u kojima razvija svoje projekte obnovljivih izvora energije.

’’Putem razvoja obnovljivih izvora energije, kao i kroz uvek prisutnu podršku lokalnoj zajednici, CWP doprinosi ne samo unapredjenju životne sredine, već i osnaživanju i razvoju zajednica i ljudi sa koiima saradjuje.’’ – izjavila je Maja Turković, potpredsednica kompanije CWP za razvoj projekata za Evropu.Izložba studenata je organizovana u saradnji IUNP i kompanije CWP, a izložbu je podržala Umetnička inicijativa KvART BW  i Galerija ŠTAB.

Izvor: Preventer

Related posts