U KCZR otvaranje izložbe radova učenika srednjih škola

17.završna izložba likovnih radova učenika zrenjaninskih srednjih škola biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina od 9. do 15. juna. Publici se predstavlja preko 100 radova, 50 autora – učenika iz HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninske gimnazije, Muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, Tehničke škole, EGŠ „Nikola Tesla“, ETŠ „Jovan Trajković“, Medicinske škole i Doma učenika srednjih škola “Angelina Kojić – Gina“.

Radovi su urađeni u različitim likovnim tehnikama i medijima: olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, fotografija, digitalna slika i skulptura i predstavljaju rasnovrsnost učeničkih interesovanja i savladavanja likovnih tehnika.

-Pripremu i realizaciju izložbe pomogli su mentori učenika: Ana Stanar, Mira Topličević, Branko Đukić, Valentina Vencel, Jovana Solomun, profesori likovne kulture u srednjim školama i domu učenika. Koordinatorka i autorka izložbe je profesorka likovne kulture Dušanka Đorđević koja u svojoj biografiji beleži organizaciju i realizaciju niza značajnih događaja i projekata vezanih za likovnu kulturu, mlade i celokupno umetničko stvaralaštvo.

-Svečano otvaranje izložbe zakazano je u četvrtak, 9. juna u 18 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. U sklopu otvaranja predviđeno je da se održi i modna revija učenika obrazovnoh profila – Modelar odeće HPTŠ «Uroš Predić».

-Program otvaranja može da se prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.

-Organizatori izložbe su HPTŠ “Uroš Predić” i Zrenjaninska gimnazija u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

Izvor: KCZR

Related posts