Festival Novi balkanski ritam – zajedno možemo sve

Podrška zajednice čini da se mali snovi pretvore u veliku stvarnost.

Kampanja za prikupljanje sredstava je divan primer za to. U prve dve nedelje prikupili smo polovinu potrebnih sredstava. Toliko smo uzbuđeni i ganuti podrškom koju nam dajete. Crowdfunding kao model finansiranja umetničkih događaja, dokazuje svoju superiornost gradeći zajednicu čak i pre početka samog festivala. 
Ovo nam je potvrda da smo na pravom putu sa pravim ljudima.

Hvala Vam svima što stojite uz nas. Stigli smo na pola puta i imamo dobar vetar u jedrima.
Nastavljamo smelo napred. 🙂

Sada je vreme da nas podržite!

Sa zadovoljstvom Vam predstavljamo drugog predavača na Festivalu Novi balkanski ritam.

Max Pollak (SAD/Austrija) – step plesač, telesni perkusionista, pevač, koreograf, dobitnik nagrada„Hufer“ i „Flobert“. U svom radu spaja afro–kubansku, austrijsku i američku tradiciju, nastupa sa simfonijskim i kamernim orkestrima širom sveta.

Maks Polak je jedna od najcenjenijih ličnosti današnjice u svetu perkusivnog plesa i world music žanra. Iza sebe ima preko 70 američkih i svetskih premijera, desetine snimljenih filmova i objavljenih radova. 2021. se našao na američkoj poštanskoj marki kao jedan od reprezenata step plesa današnjice. 

Njegova radionica na festivalu Novi balkanski ritam je spoj uticaja: zvukova, ritmova i pokreta inspirisanih tradicijama iz Brazila, Zapadne Afrike, Balkana, SAD i Austrije.
Glavni cilj je da kroz proces učenja pojedinih delova i istraživanja njihovog tradicionalnog porekla zajedno doživimo duboko pozitivno emotivno iskustvo, stvarajući muziku i ples.

Učesnici festivala boraviće u Ekološkom centru „Radulovački“.  To je prostor za okupljanje, obuke i treninge u centru Sremskih Karlovaca. Smeštaj je hostel sa kapacitetom od 45 ležajeva u 10 klimatizovanih prostorija. Dve zgrade, od kojih je jedna iz 18. veka, i druga novija, izgrađena po principima energetske održivosti, okružuju unutrašnje dvorište u kojem se nalazi bina, koja funkcioniše i kao jedan od prostora za održavanje radionica.

Prilikom izbora vikend paketa možete naglasiti svoje preferencije u ishrani i prijaviti se za obroke koji uključuju meso, vegetarijanske ili veganske obroke. 

Ostalo je još 20 dana do kraja kampanje. Širite priču o nama, uključite ljude iz svog okruženja koji bi podržali festival.
Ljudi koji u snažnoj zajednici idu ka sa istom cilju mogu učiniti nemoguće mogućim. 

A od dešavanja u maju  izdvajamo još gostovanje u Udruženju Mensa Srbije u Novom Sadu 27.05.2022. od 20h na kome ćemo pričati o festivalu Novi balkanski ritam

Izvor: Alice in WonderBand

Related posts