Program SKC Kragujevca od 30. 5. do 5. 6. 2022. godine

Ponedeljak, 30. maj u 2100
Kontakt galerija SKC
Koncert Jazz Monday

U ponedeljak, 30. maja od 21:00, u sklopu Jazz Monday projekta, dolaze gosti iz Holandije, Finske i Novog Sada. Ovaj sastav muzičara nastupa pod imenom Echo Pointers. Publika će moći da čuje tendencije severne muzičke scene i da vidi majstore improvizacije i slobodnog izražaja. Sviraju Adel Sauros (saksofon), Predrag Okijević (saksofon), Marko Ćurčić (bas) i Aleksandar Škorić (bubanj).

Utorak, 31. maj u 2000
Kontakt galerija SKC
Filmska projekcija – Lucu

Režija: Aleks Kamileri
Žanr: drama
Trajanje: 94’
Proizvodnja: Malta

Ovo je priča o tradiciji u tranziciji.
Jesmark, rođen u porodici ribara svakodnevno izlazi na vodu na svom lucu – brodiću koji daje ime ovoj priči i star je koliko i tradicija ribarenja u Jesmarkovoj porodici. Lucu je okićen prekobrojnim popravkama i otiscima Jesmarkovih stopala kad je bio beba. Ali vode više nisu iste, kao ni zakoni, što znači da je ribe sve manje, a propisa sve više. Vezan za morsku vodu kao i sama so, Jesmark ne može da zamisli da se bavi nečim drugim, ali on je otac, i žena počinje da ga nagovara da razmisli o tome. Uz povećanje pritiska, prodaja nezakonitog ulova za ribarskog gangstera je jedina stvar koja ga finansijski drži na površini. Suočen sa pustošenjem koje moderni svet sa sobom nosi, on mora da bira. Da li je i dalje ribar bez svog lucu? Da li će izneveriti nasledstvo svog oca i oca svoga oca ako sad odustane?

Film je podržan od strane MEDIA programa.
ULAZ SLOBODAN

Sreda, 1. jun u 2100
Radio-televizija Kragujevac
SKC kvArt – Retrospektiva 20/21

Projekat Retrospektiva 20/21 predstavlja selekciju radova profesora i studenata sa katedre za unutrašnju arhitekturu na Filološko-umetničkom fakultetu, Univerziteta u Kragujevcu nastalih u vremenskom okviru akademske 2020/2021. godine.

U sklopu izložbe Retrospektiva 20/21 prvi put će biti predstavljen zajednički projekat grupe profesora u sastavu: dr um. Katarina Lončarević, Jelena Ruvidić, Natalija Bogdanović i dr Bojana Pašajlić i studenata II, III i IV godine (Simona Blagojević, Maša Milenković, Ivana Milojević, Ksenija Zečević, Anđela Hadžić, Anđela Desivojević, Nevena Pantelić, Aleksandar Đukić i Elena Pajkić) koji su radili na rešenju i realizaciji dva spojena projekta u jednu autentičnu celinu pod nazivom Izlaži, ne odlaži / Open-space Learning, Učionica na otvorenom. Navedeni projekat odnosi se na prostornu strukturu izložbenih panoa sa pozicijama za rad, a podržan je od strane organizacije Mladi su zakon kao rezultat konkursa Šta nam teško.

Četvrtak, 2. jun u 2100
YouTube kanal SKC
SKC kvArt – Kulisa 7 – Ne buljite tako romantično, I deo

Nova u nizu emisija SKC kvArt predstavlja osvrt na 7. izdanje pozorišnog festivala Kulisa,održano u martu ove godine, u organizaciji SKC-a Kragujevac. O dugoočekivanim ponovnim susretima pozorišnih stavralaca i aktera na sceni i iza scene SKC-a, o najnovijim ostavrenjima pozorišnog amaterizma koje je festivalska publika imala prilike da pogleda ove godine, o razlozima zbog kojih se svi vraćaju na ovaj festival – razgovarali smo sa učesnicima, saradnicima i prijateljima festivala.

Emisija će biti emitovana u dva dela, a u prvom se osvrćemo na dešavanja tokom prvog i drugog dana festivala.

Petak, 3. jun u 1900
Kontakt galerija SKC
Španjoleo – obeležavanje 20 godina Hispanistike u Kragujevcu

U okviru obeležavanja 20 godina Hispanistike na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, u petak 3. juna, u Kontakt galeriji SKC-a, biće organizovano veče predstavljanja španske kulture kroz različite aktivnosti – maskenbal, muzika, zakuska, kviz…

Nedelja, 5. jun u 2000
Sala PMF-a
Koncert folklora – AFA Svetozar Marković

Akademski folklorni ansambl Svetozar Marković završetak sezone obeležiće nastupima – koncertom folklora, koji će se održati 5. juna, u 20:00, u Sali PMF-a i Otvorenom probom, zakazanom za subotu 11. jun, sa početkom u 18:00, u Velikom parku.

Na koncertu će nastupiti svi folklorni ansambli, od najmlađih koji će izvesti svoje prve korake na sceni do ansambla veterana, zatim Narodni orkestar i Pevačka grupa Studenac. Sezona koja je iza ansambla SKC-a ponovo je spojila izvođače na probama, ali i ansambl i publiku na sceni. Ova sezona donela je nove zajedničke momente, nova lica, nove igre, a završni koncert je prava prilika da se ove novine predstave publici.

Otvorena proba je prilika da radost igre podelimo sa publikom na malo drugačiji način – svi zainteresovani su pozvani da nam se pridruže u kolu i zajedno sa nama nauče neke od naših najlepših tradicionalnih igara.

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts