Koncert harfistkinje Zoje Đrođević u Beogradskoj filharmoniji

Donatorski koncert: Zoja Đorđević, harfa – The Strings of Desire

Beogradska filharmonija, 15. jun 2022. u 20h

Organizator: Multikultivator / ulaznice: Tickets.rs

Multikultivator, organizacija koja već više od 12 godina sistematično pruža podršku i jedinstvene prilike za stručno usavršavanje mladih muzičara iz Srbije u inostranstvu, ima čast da predstavi donatorski koncert „The Strings of Desire“ vanserijske mlade harfistkinje Zoje Đorđević. Koncert će biti održan u sredu 15. juna u sali Beogradske filharmonije sa početkom u 20 časova.  

Zoja ove godine započinje studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi čuvene profesorke Izabel Peran (Isabelle Perrin). Tokom proteklih 10 godina nagrađivana je na brojnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu kao solista i kao član kamernog ansambla. Predana, vredna i posvećena, Zoja je nosilac Vukove diplome u dve srednje škole, a u muzičkoj školi „Stanković“ je proglašena za đaka generacije. Pored redovnog muzičkog školovanja Zoja nije propustila nijednu priliku za dodatno profesionalno usavršavanje sa profesionalcima iz Srbije i inostranstva.

„Zoja je učenica sa kojom je divno raditi, a njen talenat i sposobnosti će je učiniti odličnim muzičarem!“

Izabel Peran

Profesorka harfe i šef gudačkog odseka, Norveška muzička akademija

Profesionalna harfistkinja

Zoja voli da nastupa. Na sceni oseća inspirisano i slobodno. Prvi solistički koncert održala je sa 14 godina u velikoj sali Doma omladine Beograda. Samostalno, sa kamernim sastavima ili bendom nastupala je u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, konaku Kneginje Ljubice, Domu omladine Beograda, galeriji KCB, na Mikser festivalu, u Super dotu, na Međunarodnom festivalu harfe u Beogradu, a pripala joj je i čast da otvori koncert dueta Catrin Finch & Sekou Keita 2019. godine u Beogradu. Prošle godine Zoja je nastupila na zvaničnoj proslavi rođendana kraljice Elizabete II u rezidenciji ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu.

„Zoja je veoma iskusna mlada harfistkinja sa sjajnom tehnikom i divnom muzikalnošću. Ona pokazuje veliku zrelost i muzičko razumevanje. Bila sam impresionirana standardom njenog nastupa i prepoznala sam u njoj značajan talenat!“

Catrin Finch

Profesionalna harfistkinja

Na koncertu u sali Beogradske filharmonije povešće vas na put kroz različite epohe i prikazati neočekivan spektar mogućnosti instrumenta koji svira i nijanse svog muzičkog karaktera. Pored kompozicija i aranžmana za solo harfu, očekuju nas i dva dueta: Zoji će se pridružiti vođa violončelista Beogradske filharmonije Aleksandar Latković i alumnista Berkli koledža Andrija Gavrilović (flighorna).  

Ulaznice za koncert dostupne su preko prodajne mreže Tickets.rs u kategorijama: Standard: 2,500.00 din / Silver: 6,000.00 din (50 ulaznica) / Gold: 12,000.00 din (30 ulaznica) / Mecena: 25,000.00 dinara (10 ulaznica). Sav prihod ostvaren prodajom ulaznica namenjen je za pokrivanje troškova Zojinih studija u Norveškoj.
Donatorski koncert The Strings Of Desire podržali su Super dot, Fondacija Dobar Glas, UTI, Isis, Alma Quatro, Baltasar vinoteka, 2Immersive4U, Watchroom, McDonald’s, Studio Crater i Tickets.rs.

Foto: Rade Marković

Izvor: Multikultivator

Related posts