Predstava „Šta je sobar video“ u Ćupriji

„Šta je sobar video“, predstava omladinskog pozorišta „Dadov“
pisac: Džo Orton
režija: Srđan J. Karanović

Glavni događaj u ovoj urnebesnoj komediji engleskog pisca Džoa Ortona jeste pokušaj uglednog psihijatra da prikrije svoju preljubu koristeći se lažima, pri tom uplićući sebe i ostale aktere u sve veći haos da bi na kraju bio primoran da ipak kaže istinu ne bi li spasao ne samo svoju karijeru ili brak već i dokazao sopstvenu uračunljivost.
Komad je pun histerije, nervoze, neuravnoteženosti, frustriranosti, ugušenih i pritajenih strasti. Ova komedija sastavljena je od niza konfuznih situacija, zamena identiteta, travestije, ucena, pretnji, seksualnih i psiholoških igrica, obogaćenih dosetkama na temu homoseksualizma, nimfomanije, incesta i građanskog morala u Velikoj Britaniji.
Ono što je zajedničko svim likovima je zapravo prikriveno nezadovoljstvo sobom i svojim životom i potreba da se nešto promeni, praćena svešću o tome koliko su male šanse da se u tome uspe.
Predstava ima za cilj samo da zabavi, nasmeje, slavi čoveka sa svim njegovim nesavršenostima, nagonima, slabostima i manama, pomalo opomene one koji se prepoznaju ali ne da ih osuđuje i plaši već samo da im ukaže na nepredvidljivost onoga što nam se događa i na našu nemoć da to u potpunosti kontrolišemo uz zaključak da ništa nije zagarantovano i sigurno, već je sve relativno baš kao i sud koji drugi stvaraju o nama.

Igraju: Stefan Radonjić, Dušan Matejić, Ivana Dudić, Brankica Sebastjanović, Jelisaveta Karadžić, Bogdan Bogdanović.

26. maj/ 20.00
karte u prodaji:
24. i 25. maj
15.00 – 19.00, hol OMŠ

Izvor: UK „Ćuprija“

Related posts