Predstava „Voz“ 200. put pred publikom

Nastala po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, predstava „Voz“ je premijerno izvedena u oktobru 2015. godine. Do sada je na sceni Zvezdara teatra izvedena 147 puta, a gostovala je na brojnim scenama i festivalima u našoj zemlji i u inostranstvu, čak 52 puta. Sa 199 izvedbi ovaj komad je pogledalo blizu 50 hiljada gledalaca. Jubilarno 200. izvođenje je zakazano za ponedeljak, 16. maj na Novoj sceni od 19.30 časova!

„Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici. Na sceni su dva lika – Beli, koga tumači Voja Brajović kao profesor i Crni, bivši zatvorenik, koga igra Sergej Trifunović,.
Predstava pokreće mnoga pitanja i vodi gledaoce na put o kojem će dugo razmišljati i diskutovati, što potvrđuje i Voja Brajović.
„Dvestoto izvođenje „Voza“ je veliki uspeh! Mi igramo u slavu onih koji nas gledaju, ali uvek je to pobeda pozorišne umetnosti. Naša predstava i počinje kada se završi. Svako ko je gledao je želeo da je pogleda ponovo ili da je preporuči nekome da je gleda. Predstava je izazov i za one koji veruju i za one koji veruju da ne veruju.“, kaže povodom jubileja Brajović.
Pred premijeru ovog komada, Sergej Trifunović je između ostalog rekao:

„Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati”, kaže Trifunović.
Glumac Voja Brajović je objasnio i zbog čega je odabrao baš ovaj komad za adaptaciju.
„Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč”, kaže Voja Brajović.
Čestitamo ekipi predstave „Voz“ na ovom jubileju!

Foto: Nikola Vukelić

Izvor: Zvezdara teatar

Related posts