Poklon koncert povodom Međunarodnog dana džeza u Božidarcu

Božidarac Vas poziva na poklon koncert povodom Međunarodnog dana džeza u subotu, 30. aprila, u 20 časova u velikoj sali Božidarca. Nastupa Beogradski džez kvartet koji će izvesti program pod nazivom „Jazz night in New York“. Ulaz je slobodan. 

Direktor Božidarca je ovom prilikom izjavio: ‘’U pitanju je prvi put da učestvujemo u zvaničniom programu obeležavanja Međunarodnog dana džeza. U ustanovi kulture Božidarac već nekoliko godina u nazad nastupaju džez imena kao što su Beti Đorđević, Nada Pavlović, Big Band RTS-a, a skoro su nastup imale i dve regionalne džez umetnice Dina Rizvić i Lana Janjanin. Pored toga u Božidarcu se nalazi i Škola bubnjeva i saksofona, kao i muzička radionica KP2 za osnovce. Nadamo se da ćemo ovakvim i sličnim događajima da dođemo do nove publike i popularizovati džez među mlađima’’ 

Umetnički ansambl Beogradski Džez kvartet već nekoliko godina unazad svojim koncertima širom naše Srbije daje skroman doprinos širenju stvarnih umetničkih vrednosti, naročito među mladom publikom. Pored koncerata organizuje i Džez radionice. 

U ansamblu sviraju: prof. dr Ivan Ilić – klavir, dugogodišnji dirigent i aranžer Big Band Rts-a, predaje na Beogradskoj Muzičkoj akademiji, odsek za džez muziku. Poslednjih nekoliko godina stalni član ansambla Beogradski Džez Kvartet. Ljubiša Paunić – saksofon, dugogodišnji član i solista Džez orkestra RTS-a. David Gegić -Double bass, iz plejade mladih beogradskih jazz muzičara, svojim raskošnim talentom se izdvojio ovaj mladih umetnik. Diplomac Beogradske muzičke akademije i stalni član  Beogradskog Džez Kvarteta. Umetnički rukovodilac ovog džez ansambla je doajen jugoslovenskog džeza, dugogodišnji bubnjar i solista sa dva studijska ansambla RTS-a Miodrag Đino Maljoković.
Međunarodni dan džeza je proglasila Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu „da bi se istakao džez i njegova diplomatska uloga u ujedinjenju ljudi u svim krajevima sveta.“ Proslavlja se svake godine 30. aprila. Ideja je potekla od džez pijaniste i Uneskovog ambasadora dobre volje Herbija Henkoka

Program u Božidarcu se realizuje uz podršku gradske opštine Vračar. 

Dobro došli!

Foto: PROMO Božidarac

Izvor: Božidarac

Related posts