Apsolutiram objavila debi singl „Perspektive“

Aleksandra Ninković (Apsolutiram) objavila je svoj debi singl „Perspektive“ u saradnji sa Mariom Milivojevićem. Singl je rađen u svrhu „Femix-ov“ konkursa, a zatim je dospeo i na jubilarno deseto izdanje „Femixete“ koja će biti objavljena početkom maja.

APSOLUTIRAM (Aleksandra Ninković) 

je rođena u Beogradu, a od kad zna za sebe živi na relaciji Srbija-Ukrajina, kao dete roditelja različitih nacionalnosti. Školovanje počinje u Ukrajini i već u 6oj godini pohađa specijalno jezičko odeljenje gde uči ruski, engleski i ukrajinski jezik. Svoj put u pravcu muzike razvija iz ljubavi prema poeziji koju piše od ranog detinjstva. Poeziju i tekstove piše na 5 jezika u koji spadaju Srpski, Engleski, Ruski, Ukrajinski i Španski. Prvo se pojavljuje na muzičkoj sceni  kroz saradnje sa producentima elektronske (Techno, tech-house) muzike kao što su Drzneday, Felix Reichelt, D&Z, Vedneev i drugi. Pojavljuje se kao autor i vokalistkinja, pod pseudonimom Sasha Anne, što se može poslušati i na sajtu Beatport

Zatim piše tekst za pesmu Redemption koju izvodi Reggae Dub bend iz Alžira – Dub Revolution.  Početkom 2018 počinje saradnju sa ukrajinskom umetnicom Sašom Polovinskom, i projekat Bad Sasha koji ujedno predstavlja i njen najveći muzički projekat do sada. 

(Početkom Marta 2022) Njena skorašnja saradnja sa srpskim muzičarem Mariom Milivojevićem je rezultirala debi singlom “Perspektive”, koji je i pre zvanične objave dospeo na jubilarno 10to izdanje Femiksete u okviru konkursa koji organizuje Femix.

Mario Milivojević, rodjen je u Valjevu. Počeo da svira gitaru u osnovnoj školi. Već od srednje počinje da nastupa po klubovima i kafićima u Valjevu. 

Posle srednje škole seli se u Beograd, gde upisuje Dizajn zvuka i muzičku produkciju  i počinje da se interesuje za studijski posao. Na završnoj godini fakulteta počeo je da radi u Minakord studiju Željka Joksimovića a posle toga po raznim drugim beogradskim studijima. Iza sebe ima i devet godina rada na emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” gde je radio zvuk. 

Trenuto je gitarista benda Tijane Dapčević i gitarista benda Željka Vasića. 

Album “Wasted time” sadrži osam pesama i predstavlja njegovo muzičko istraživanje kako stilova i muzike koju voli, tako i njega samog. Stilski raznolik od soula i funka u pesmama “Tomorrow never Knows”, “Ćutim” i “Left or right” preko funk-rocka u “Give me the beat”, jazza u pesmi “Blato” do kombinacije elektronske muzike i tradicionalnih instrumenata u pesmama “S’druge strane” i “Outro”.

Album je izašao u izdanju Jadran recordsa i može se pronaći na svim digitalnim platformama (Deezer,Tidal,Spotify,Youtube Music,Apple Music…).

Na albumu gostuju Vasil Hadzimanov u pesmi “Zawichaj”, Tijana Dapčević u pesmama “Give me the beat”, ”Zawichaj”, “Tomorrow never knows” i “Ćutim”.  Bubnjeve sviraju Dario Janošević(Negativ) i Goran Marinković(exNeverne Bebe), a kao vokali pojavljuju se Tamara Teklić u pesmi “Tomorrow never knows” i Danko Jovašević u “Ćutim” i “Give me the beat”. Muziku i aranžmane je pisao sam, svirao sve gitare ,bas gitare i skoro sve klavijature, čak i pevao pesmu “Left or right”.

Snimanje albuma je podržao Sokoj.

Foto: Natalia Novikova

Izvor: Apsolutiram

Related posts