Porodični dan u Narodnom muzeju

Narodni muzej u subotu 23. aprila u susret Uskrsu organizuje još jedan Porodični dan. Sada već deo tradicionalnih manifestacija koje se održavaju više puta godišnje, Porodični dan ima za cilj da svim posetiocima, i velikim i malim, uz različite programe približi blago Narodnog muzeja kroz učenje, zabavu i druženje sa kustosima. Tokom čitave subote, od 12-20 časova mališani će sa svojim roditeljima moći da se upoznaju sa modom 18. i 19. veka, naprave svoju verziju brkova nalik na one sa slavnih portreta, nauče šta je to tepeluk, da ih ukrašavaju uz pomoć mašte i ponesu kući.

Na radionici koja počinje u 13 časova koja nosi naziv Da sam ja vladar na jedan dan za decu uzrasta 7-10 godina mališani će uz pomoć kustosa Narodnog muzeja zaviriti u svet srpskih vladara 19. veka koji su predstavljeni u okviru izložbe Kako pamtimo vladare? Predstave Obrenovića iz Kabineta grafike Narodnog muzeja u Beogradu, a zatim će zajedno taj svet iz prošlosti i oživeti dizajniranjem kostima vladara.

U 12 i 17 časova tu su stručna vođenja iz ugla vojnika i gradske dame kroz deo stalne postavke 18. i 19 veka, a od 15 do 17 časova progam će biti obogaćen interaktivnim muzičkim sadržajem guslara Milana Kovačevića.

Pred kraj dana, od 18 časova posetioci će moći da uživaju u koncertu evropskog i srpskog stvaralaštva iz prve polovine 19 veka pod nazivom Proleće romantizma, koji će izvesti Kristina Ašković, sopran, Ljubica Damčević, sopran/violina, i Tea Dimitrijević, klavir.

Zbor ograničenog broja učesnika, prijave za radionicu Da sam ja vladar na jedan dan obavezne su na mejl adresu: radionice@narodnimuzej.rs

Tokom predstojećih praznika Narodni muzej radiće neznatno izmenjenim radnim vremenom, i to: na Veliki petak, 22.04. Muzej je za posetioce otvoren od 10 do 15 časova, dok na Uskrs, u nedelju 24.04. izložbeni prostor neće raditi. I tokom prvomajskih praznika vrata Narodnog muzeja biće otvorena za sve posetioce – u nedelju 1. maja Muzej je otvoren od 10 do 18 časova, a ulaz je tradicionalno besplatan. Ponedeljkom je Narodni muzej zatvoren za posetioce.

Izvor: Narodni muzej

Related posts