Udruženje CF Srbije organizuje humanitarnu trku „Dok dišem, nadam se“

U susret maju, mesecu podizanja svesti o cističnoj fibrozi, obaveštavamo Vas da Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije (CF Srbije) organizuje humanitarnu trku pod nazivom „Dok dišem, nadam se“.

Trka će se održati 14. maja u Novom Sadu, sa početkom u 11 časova i startom kod Žeželjevog mosta. Trasa je duga 3.8km, a cilj i dodela medalja biće organizovani kod CF ružičnjaka, kojim su naši aktivisti u martu ukrasili plato ispred Doma zdravlja Novi Sad.

Ovo je druga trka u organizaciji našeg Udruženja, a ove godine realizuje se u okviru šire majske kampanje „Trikafta za sve CF heroje“, kojim dodatno želimo da skrenemo pažnju na značaj inovativnih terapija u lečenju naših pacijenata.

Krajni rok za prijavu učesnika je 11 maj do ponoći, iznos kotizacije je minimum 500 dinara, a sav prihod namenjen je Udruženju osoba sa cističnom fibrozom, odnosno ide u humanitarne svrhe za opremanje CF centara i pomoć u radu Udruženja.

Više informacija o trci uz formular za prijavu dostupno je na stranicama Udruženja CF Srbije, kao i sajtu: https://www.cfsrbija.rs/trka2022.html Cistična fibroza je genetski uzrokovana, multisistemska, neizlečiva bolest koja je do sada životni vek pacijenata ograničavala na 25 godina, ali uz zajedničke napore Udruženja CF Srbije, struke i države, standardi u lečenju se kontinuirano unapređuju otvarajući polja novih nada za sve obolele i njihove porodice.

Nadamo se volji i interesovanju vaše redakcije da prenese ovu vest i time pomogne da okupimo što više trkača oko humanitarnog cilja, od kog u mnogome zavisi kvalitet života i lečenja naših pacijenata.

PREDSEDNIK CF SRBIJE
Milica Perić

Izvor: Udruženje CF Srbije

Related posts