Počele probe predstave „Drama o kraju sveta“ u Ateljeu 212

U pozorištu  Atelje 212 počele su probe predstave” Drama o kraju sveta “bavi se pitanjima ekologije, feminizma, pobune, porodičnih i prijateljskih odnosa, i osećanja kraja sveta. Autorski projekat nastaje po drami Olge Dimitrijević, i odvija se oko čina pobune jedne devojke koji se po nju tragično završava, ali pokreće lanac radikalnih reakcija, od komšiluka do gradskog drveća, u poslednjem pokušaju da se preokrene scenario društvene nepravde i nedostojanstvenog života. Puno puta smo čuli u skorije vreme da izgleda “da se sprema kraj sveta”.

Kolektivno osećanje kraja sveta sve je jače, kada čitamo katastrofične vesti i gledamo ratove uživo, kada smo izloženi nepoznatim virusima i novim pandemijama, kada nam se čini da su socijalne razlike sve veće. Savremeni svet je prožet osećajem bezizlaznosti i nemogućnosti promene. Predstava pokušava da zamisli drugačiji kraj, i zato se bavi gorućim pitanjem današnjice – iako nazvana Dramom o kraju sveta, ona zapravo pokušava da ocrta političko-emocionalni horizont njegovog spasa u kojem glavnu ulogu igraju žene i priroda.“

U predstavi igraju Dragana DJukić,Jelena Ilić,Jovana Gavrilović,Katarina Žutić,Marta Bjelica.Predstava je uradjena u koprodukciji Atelje 212 Udruženje građana Gorgone,I Belefa.Rediteljka Olga Dimitrijević.

Premijera se predviđa početkom juna u Novom sadu I na Belefu u Beogradu.

Izvor: Atelje 212

Related posts