Afro-funk stigao na Balkanrock Sessions! Pogledajte nastup benda Bullet for a Badman

Nova sezona online koncerata po nazivom “Balkanrock sessions” je uveliko u toku i možete ih gledati bilo kada na Youtubeu. Na svake dve sedmice možemo očekivati novog izvođača, a sada je na redu afro-funk i jazz sastav Bullet for a Badman.

Njihov online nastup pogledajte ovde

Grupa svira instrumentalne kompozicije bazirane na, funk, afro i jazz ritmovima, kombinujući ih sa gitarskim zvukom i melodičnim duvačkim temama. Umetnički počeci benda nalaze se pod prvobitnim nazivom Metak Za Zlikovca i u toj postavi i s tim nazivom objavili su dva albuma: “Live at Underground Studio” i “Lagos Express”.

Posle kraće kreativne pauze i promene nekoliko članova, sastav je nastavio rad sa novim nazivom Bullet For a Badman. EP “Mediterranean Leaves” objavili su 2018, a sledeće godine kao rezultat rada stalne postave realizovali su album “Busola”. Na „Busoli“ se nalaze odabrane kompozicije inspirisane različitim muzičkim pravcima i kulturama odsvirane na specifičan način, originalnim umetničkim izrazom kojim se od samog početka obraćaju publici. I njih možete poslušati upravo na Balkanrock Sessions.

Podsećamo, serijal online koncerata Balkanrock Sessions startovao je 5. jula prošle godine koncertom velikog crossover sastava Eyesburn. Posle toga su nastupili i MoussakaObojeni ProgramBolesna ŠtenadIda Prester, Funk Shui i Naked. Dok je novu sezonu otvorio kruševački trio Keni nije mrtav. 

Sve pomenute bendove možete pogledati u bilo kom trenutku na Youtubeu i poslušati i na ostalim muzičkim platformama kao što su Deezer, Spotify, Apple Music i Tidal.

Foto: Angelina Kačunković

Izvor: Balkanrock

Related posts