Revija filmova sa ovogofišnjeg FEST-a u KCZR

BIOSKOPSKE PROJEKCIJE KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

  • Festofilm, bioskopski matine

Od 11. do 13. marta na bioskopskom programu Kulturnog centra organizuje se revija filmova sa ovogodišnjeg FESTA pod nazivom «Festofilm». U okviru revije prikazaće se tri ostvarenja: «Sirano», «Belfast» i «Jedna sekunda». Prema rasporedu projekcija filmovi se prikazuju u terminu od 20 časova. U nedelju, 13. marta na repertoaru bioskopskog matinea u terminima od 11 i od 16 časova prikazuje se dečji animirani film «Pocrvenela panda».

  • Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara. U nastavku pogledajte filmske sinopsise i dodatne informacije o navedenim ostvarenjima koja će se prikazivati, ove nedelje, u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina.

„Festofilm“

  • Revija filmova sa ovogodišnjeg FESTA:
  • Od petka, 11. do nedelje, 13. marta

PETAK, 11. MART

Film: “ Sirano” /Taramount/ 20h /250 din.
https://www.youtube.com/watch?v=cgfFE9ylIik

Režija: Joe Wright

Uloge: Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Ben Mendelsohn

Žanr: drama, romantični, mjuzikl

Scenario: Erica Schmidt

Producenti: Tim Bevan, Eric Fellner, Guy Heeley

  • Zasnovano na mjuziklu koji je adaptirala i režirala Erika Šmit iz “Sirana de Beržeraka” Edmonda Rostanda, sa muzikom Arona i Brajsa Desnera i stihovima Meta Bernidžera i Karin Beser.
  • Nagrađivani režiser Džo Rajt privlači bioskopske gledaoce kroz simfoniju emocija, muzikom, romansom i lepotom u filmu SIRANO, ponovo predstavljajući vanvremensku priču o ljubavnom trouglu koji slama srce.
  • Čovek ispred svog vremena, Sirano de Beržerak (Piter Dinklidž) zaslepljuje istovremeno žestokom igrom reči i sjajnim mačevanjem u dvoboju. Ali, ubeđen da ga njegov izgled čini nedostojnim ljubavi prema odanoj prijateljici, sjajnoj Roksani (Hejli Benet), Sirano tek treba da joj otkrije svoja osećanja. Ali, Roksana se zaljubljuje na prvi pogled u Kristijana (Kelvin Harison Junior).

SUBOTA, 12. MART

Film: “Belfast” /Taramount/ 20h /250 din.
https://www.youtube.com/watch?v=OGyMRJ_zBiA

Ražija i scenario: Kenneth Branagh

Uloge: Caitríona Balfe, Jamie Dornan, Judi Dench, Ciarán Hinds, Jude Hill

Producenti : Kenneth Branagh, Laura Berwick, Becca Kovacik, Tamar Thomas

Studio: Universal

Sadržaj: Kenet Brana, umetnik koji je više puta nominovan za Oskara, napisao je i režirao film BELFAST, potresnu priču o ljubavi, smehu i gubitku tokom odrastanja jednog dečaka, obojenu muzikom i društvenim nemirima kasnih 1960-ih.

NEDELjA, 13. MART

Film: “Jedna sekunda” /Taramount/ 20h /250 din.
https://www.youtube.com/watch?v=UMVIISy-tb0

Režija: ZHANG Yimou

Uloge: ZHANG Yi, Haocun Liu, Wei Fan

Žanr: komedija, drama

Scenario: ZHANG Yimou, ZOU Jingzhi

Producenti: DONG Ping, Bill KONG

Tokom Kulturne revolucije, osuđenik je poslat u radni logor u pustinji severozapadne Kine. Da bi video svoju ćerku na filmu, on beži i kreće u bioskop u obližnjem selu. Tada mu se ukrštaju putevi sa devojčicom koja je siroče i koja očajnički želi filmsku rolnu i spremna je da je ukrade po svaku cenu. Zagonetna filmska rolna za koju imaju različite planove ubrzo postaje koren njihovog neočekivanog prijateljstva.

NEDELjA, 13. MART

Film: “Pocrvenela panda” / MCF/ 11h & 16h / 250 din.
http://mcf.rs/filmovi/pocrvenela-panda

Mej Li je samouverena trinaestogodišnjakinja koja je rastrzana između toga da bude poslušna ćerka i svoje ni malo prijatne adolescencije koja sa sobom nosi neprilagođenost. Kao da promene u njenim interesovanjima, vezama i telu nisu dovoljne, već kada god se previše uzbudi, što je za tinejdžera praktično – UVEK, ona se pretvori u ogromnu crvenu pandu!

Vidimo se u bioskopu!

Izvor: KCZR

Related posts