Uskoro koncert Aleksandra Dujina Duje „Zvuci kao boje“

Aleksandar Dujin Duja vas poziva na svoj veliki muzički događaj ZVUCI KAO BOJE koji će se desiti 11. marta u novosadskoj Sinagogi u 20h.

Uz vokalnu solistkinju Nevenu Reljin, 18 muzičara koji su učestvovali na ovom projektu, gosti koncerta na nekoliko numera biće i Novosadski kamerni hor.

Tokom profesionalne muzičke karijere od bezmalo pola veka, nakon više od 100 autorskih instrumentalnih kompozicija koje je stvorio – album “Zvuci kao boje” je prvi Dujinov stvaralački iskorak u muziku sa vokalima.

 „Mislim da sam uspeo da stvorim jednu „priču“ koja je zaokružila sve one muzičke stilove koje sam u životu svirao. Album čine tekstovi koje je pisala Mirjana Brković za koje sam napravio muziku. Ovo je jedno pop izdanje sa džez elementima, ali i elementima drugih žanrova. Za mene je ključni moment za realizaciju ovog materijala bio dolazak mog dugogodišnjeg saradnika i prijatelja Đorđa Petrovića, koji se priključio timu u svojstvu muzičkog producenta i svoje višedecenijsko iskustvo i znanje primenio u miksanju materijala i stvorio muziku koja je, za mene, jedno od najlepših autorskih ostvarenja koje sam do sada snimio. Divno je kada se tri godine rada na stvaranju nečega što ti je vrlo bitno završi tačno onako kako si želeo i planirao toliko dugo vremena. To i jeste ono najbitnije što daje smisao ovoj priči i donosi snagu kako bih nastavio dalje otvarajući neku novu životnu priču”, naveo je Aleksandar Dujin.

* Ulaznice po ceni od 1000 dinara se mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge. On-line rezervacije na: www.muzickaomladina.org

Related posts