Stain objavio singl i spot „Faceless“ u saradnji sa glumcem Petrom Đurđevićem

O pesmi:

“Faceless” obuhvata pojam gde su dva suprotna ubeđenja, ili dve suprotstavljene osobe, zapravo dve strane istog novčića, čineći ih bezličnim. Ova pesma je ujedno i jedna od prvih autorskih pesama koju je bend napravio, pa je utoliko karakteriše jedna standardizovana struktura hevi metal pesama u koju je bend utkao svoje muzičke ideje. Tiha strofa sa interesantnim preklapanjem vokalne i bas linije, glasan pamtljivi refren, prelaz koji unosi dinamičnu promenu ritma i klimaktični gitarski solo – svi ovi elementi su objedinjeni jednom novom sirovom energijom koja je prisutna u svim Stain-ovim pesmama.
Pesma je snimljena u produkciji Danila Orbovića (Orvel Studios, Beograd), a finalni mastering trake radio je Maor Appelbaum (Maor Appelbaum Mastering, Los Anđeles).

O spotu:

Glavnu ulogu u Facelessu igra Petar Đurđević, kojeg je domaća  publika već imala prilike da vidi na filmskoj i pozorišnoj sceni. Petar prikazuje lik bezimenog umetnika koji se bori sa sopstvenim identitetom. Tražeći sebe kroz poroke, on se suočava sa svojim demonima koje personifikuju članovi benda, a odlazak u krajnost ga dovodi do potpunog unutrašnjeg kraha.
Na ovaj način, tekst pesme je dobio potpuno novo značenje u spotu, dok je emocija koju pesma budi dosledno ispraćena samim ambijentom, osvetljenjem i kolorom. Većina scena je snimana u kultnom bioskopu “Zvezda” u Beogradu, a ekipu snimanja je činila grupa mladih profesionalaca sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

O bendu:

Stain nastavlja tamo gde je grandž stao. Njihova muzika uvršćuje elemente hevi metala, progresivnog roka i grandža na jedan svojstven način.
Ova beogradska četvorka osnovana je 2014. godine. Bend se isprva fokusirao na sviranje hard rok i metal obrada, ali je istvremeno radio na stvaranju autorskog materijala. Trenutno objavljuju singlove i fokusiraju se na live nastupe, a sve u cilju širenja dobre energije i promovisanja debi albuma koji tek treba da objave.
Članovi: Nikola Đurović (vokal), Ivan Ljubičić (gitara), Aleksa Pejović (bas gitara) Staša Rudić (bubnjevi)
Relevantni linkovi:
Instagram: https://www.instagram.com/stainofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/stainofficial
YouTube: https://youtube.com/c/StainRS/
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/135405112
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4IZq81H5YEosCODhh4evl0?si=0gqPo6rYQoaRVuMREYIDHw

Izvor: Stain

Related posts