Zašto tek sada čujemo za bend „GORA“?!

Duge pesme i nesvakidašnji aranžmani su nešto šta bi prosečnog slušaoca već u startu odbilo, s obzirom na to da živimo u eri brzih dešavanja i kratkih sadržaja.

Međutim, niški sastav GORA je nastupom u Alternativnom centru Šapat dokazao da i duge pesme novijeg doba mogu da budu zanimljive, kvalitete i sadržajne, poput onih koje pamtimo iz zlatnih vremena.

Mladi bend, koji ima svega jednu snimljenu pesmu, je dobio šansu da stane na podijum Alternativnog centra Šapat – i to ukazano poverenje su opravdali i prevazišli sva očekivanja.

„Uprkos našoj maloj popularnosti, ekipa iz Alternativnog Centra Šapat je entuzijastično prihvatila da snima našu muziku i dočekala nas kao zvezde. Savo je vrhusnki domaćin, tako da smo se od samog početka osećali kao da smo kod kuće. Zahvaljujući profesionalnom radu ekipe, snimci su svetskog kvaliteta, a pored toga smo se i sjajno družili sa svima koji su radili na projektu. Gora je zahvalna.“ izjavio je Aleksa Videnović, član benda GORA.

Tekstovi na srpskom i engleskom jeziku, mistična tematika prošarana bluz notama sa prizvukom surf roka je jedan od načina da se opiše muzika koju ovi momci stvaraju. Energija, šarm i originalnost su nešto šta se rečima teško može opisati pa je najbolje da sami pogledate i poslušate usnimljeni materijal na zvaničnom YouTube kanalu centra.
„Momcima iz Gore smo pružili priliku da svoju muziku podele sa širom publikom i to su iskoristili na pravi način. Dosta su vežbali, vodili su računa o tome šta će obući, kako će se ponašati i to su sve bitne stvari o kojima jedan bend mora da vodi računa.“ navode iz centra.

Takođe dodaju: „Bilo je treme, što je razumljivo, ali to nije preterano uticalo na krajnji ishod. Alternativni centar Šapat će i ubuduće pružati šansu bendovima poput Gore, originalnim i ambicioznim sastavima koji žele da rade, i imaće identične uslove za nastup kao što će imati i svi afirmisani bendovi koje budemo dovodili, što je i jedan od ciljeva centra.“

Pesma “Sunce’‘: https://youtu.be/yRsnC19wDiQ

Pesma “Rising“: https://youtu.be/ik1RSgPLPrI

Alternativni centar Šapat je pokrenuo akciju #PodržiPriču gde pozivaju sve ljubitelje alternativnog zvuka da ih zaprate na mrežama i podrže njihov rad.

Izvor: Alternativni centar „Šapat“

Related posts