Kula u slavu ljubavi!

Posle zimske pauze otvaramo ponovo prostor Kule i u slavu ljubavi organizujemo koncert Stray Dogga i projekcije filmova Tamare Drakulić.

Dukat iz benda Stray Dogg pevaće još jednom 14. februara ali i pričaće o svim dogadjajima i konverzacijama koji su doveli do pisanja samih pesama. 

To su potpuno lične, intimne priče koje u kamernoj amtosferi Kule neće ostaviti slušaoce ravnodušnima, a sa druge strane demistifikovaće proces stvaranja jedne pesme.

Za prvi muzički nastup u Kuli u Cetinjskoj 15, pokušaćemo da napravimo teatarsku atmosferu, sa 50 sedećih mesta kako dolikuje ovako jednom nastupu.

Imamo i iznenadjenje za dan zaljubljenih!

U saradnji sa Lovers.rs napravili smo akciju da sa kartom sa koncerta možete kupiti Lovers majicu u njihovoj novootvorenoj radnji (Višnjićeva 2a) uz 20% popusta!

Karte su u pretprodaji 500 dinara (na veče koncerta biće 1000 dinara) i prodaju se u Zaokretu i u Lovers.rs radnji u Višnjićevoj 2a.

Filmski program u prostoru Kule zapocinjemo filmovima Tamare Drakulić. Osim “Vetra” i “Okeana”, imaćemo i još uvek ekskluzivnu priliku da predstavimo njen poslednji film, “U slavu ljubavi”, koji se mraku naših bioskopa do sada razotkrio samo prilikom svoje nacionalne premijere, 2020. godine, na festivalu Slobodna zona, i do kraja pandemijskih restrikcija se, uz ovaj izuzetak, ne planira njegovo prikazivanje.

18h VETAR, 70min, 2016.

20h U SLAVU LJUBAVI, 80min, 2020.

22h OKEAN, 70min, 2014.

Karte se prodaju na ulazu po ceni od 200 din

VETAR, 70min, 2016.

Još jedno leto koje protagonistkinja, Mina, provodi sa ocem na ušću Bojane. Letnji dani, po starom običaju, ne donose gotovo ništa, za Minu menjaju skoro sve.

U SLAVU LJUBAVI, 80min, 2020.

Otvarajući nam vrata svog, polako odumirućeg sveta punog mitova i dubokih sagledavanja manje očiglednih tokova društvene stvarnosti, protagonista filma, Beto, nas takođe vodi i tamo gde najviše i sam voli da ide – u nepoznato. Sintetički svet ovog filma spaja maleno, pustinjsko selo sa Šekspirom, lokalne legende sa romantičnom tragedijom, aktuelnu svakodnevicu sa tragovima minulih vremena. Vodeći nas u „centar ovog sveta“, Beto nas dovodi do ostvarenja namere iskazane u naslovu filma, i tačke iz koje se briga o sebi razotkriva kao neraskidivo povezana sa brigom o bićima oko sebe.

22h OKEAN, 70min, 2014.

Dokumentarni esej snimljen na prekookeanskom putovanju teretnim brodom, čijim odabranim isečcima autorka iscrtava intimnost trenutka smrti, koji se brže ili sporije, ali svakom približava.

Related posts