Program SKC Kragujevac od 14. do 20. februara 2022.

Ponedeljak, 14.februar u 1900
Kontakt galerija SKC
Veče ljubavne poezije

POETSKO-MUZIČKI PERFORMANS
U SKC Kragujevac se tradicionalno održava veče ljubavne poezije povodom Međunarodnog dana ljubavi.
Zbog pogoršanja spidemiološke situacije, ove godine će članice i članovi Književne radionice SKC svojim autorskim delima podvučenim eksperimentalnom muzikom kragujevačkog autora Traumatora.
Program će biti prenošen uživo na društvenoj mreži Fejsbuk.

Sreda, 16. februar u 2100
Radio televizija Kragujevac
SKC kvArt – 25 godina Pevačke grupe Studenac – II deo

Drugi deo emisije nastale povodom 25 godina postojanja Pevačke grupe Studenac predstavlja nastavak priče o ovoj pevačkoj grupi i njenoj ulozi u očuvanju i promovisanju pevačkog nasleđa danas.
O Studencu kao o nosiocu i reprezentu našeg vokalnog tradicionalnog nasleđa, nastupima, članovima, važnosti očuvanja autentičnih oblika i izvornosti stila tradicionalnog pevanja, u drugom delu emisije razgovarali smo sa aktuelnim umetničkim rukovodiocem Aleksandrom Veljović. Takođe, razgovarali smo o ljubavi i entuzijazmu kao ključnim za uspeh jedne ovakve grupe, ali i o prijateljstvima i pripadanju.

Četvrtak, 17.februar u 1900
Kontakt galerija SKC
Predstavljanje romana- Osmeh optuženika, Srđan Jović

Gospodin Lazar Savić, ugledni kragujevački profesor, vodio je sasvim uobičajeni, reklo bi se, bezbrižno monoton život u svom rodnom gradu. Međutim, svoje samačke dane profesor Savić upotpunjavao je neophodnim dozama adrenalina oje su nudili poroci. Jedan od njih na kraju mu je promenio život. Kobna partija pokera naterala ga je da pristane na saradnju sa ljudima i organizacijom o kojima nije znao ništa…

Ovo je zaplet romana Osmeh optuženika, autora Srđana Jovića koji je rođen u Smederevskoj Palanci 1985. godine. Ovo mu je prvi roman.

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts