Bad Sasha objavila album „Hymns of Freedom“

BAD SASHA (Sasha Polovynska) je rođena Kijevljanka, којa poslednjih nekoliko godina aktivno predstavlja svoj autorski rad, kao vokalistkinja, producentkinja, autorka muzike i tekstova. Njeno ranije prisustvo obuhvata nastupe sa akapela sastavom „United People“ 2009-2019, u organizaciji Evrosonga 2017 u Kijevu, na  festivalima poput Leopolis Jazz Festivala u „Gimme 5“  sa Bobby McFerrin, Vocal Total – Graz, Austrija, Kineski Međunarodni Horski festival – Peking, i drugi. Učestvovala je u organizaciji Bugarskog dečijeg jazz muzičkog letnjeg kampa. 

 Njen debitni single „So be it“ ugledao je svetlost dana 24. Januara 2020 u Ukrajinskom predstavništvu Universal Music Group – Comp Music Ltd. Pesma je nastala kao deo najavljenog debitnog albuma, u saradnji sa članovima, sada već formiranog kreativnog tima, a to su Ninković Aleksandra, (Beograd, Srbija) koja je autorka svih tekstova pisanih na engleskom jeziku, Pavlos Karmis (Bamberg, Nemačka) zvuko-inženjer zadužen za miksing i mastering, ali se pojavljuje i kao kompozior, i Filip Tančić (Niš, Srbija) čije je prisustvo zaslužno za segmente na bubnjevima, klavijaturi i u aranžmanu. Nekoliko meseci kasnije objavljen je EP na ukrajinskom, a zatim i pesma Free Fall – koja je obnovljena u aranžmanu Filipa Tančića,  Sva dosadašnja produkcija se radila na daljinu, tokom poslednje dve i po godine. 

Svaka pesma iz ove zbirke je kao priča u priči, i simbolički u pogledu teksta – i muzički u preplitanju žanrova ( r’n’b, hip hop, alternative soul), samim tim stvorena da pokreće i na ples i razmišljanje istovremeno. Zastupljene teme su duhovni razvoj, motivacija, vera u sebe, život i ljubav, kreativna sloboda, potraga za smislom i svojim autentičnim bićem u punoj formi.  

APSOLUTIRAM (Aleksandra Ninković) je rođena u Beogradu, a od kad zna za sebe živi na relaciji Srbija-Ukrajina, kao dete roditelja različitih nacionalnosti. Školovanje počinje u Ukrajini i već u 6oj godini pohađa specijalno jezičko odeljenje gde uči ruski, engleski i ukrajinski jezik. Svoj put u pravcu muzike razvija iz ljubavi prema poeziji koju piše od ranog detinjstva. Poeziju i tekstove piše na 5 jezika u koji spadaju Srpski, Engleski, Ruski, Ukrajinski i Španski. Prvo se pojavljuje na muzičkoj sceni  kroz saradnje sa producentima elektronske (Techno, tech-house) muzike kao što su Drzneday, Felix Reichelt, D&Z, i drugi. Zatim i sa Reggae Dub bendom iz Alžira – Dub Revolution. Početkom 2018 počinje saradnju sa Sašom Polovinskom, i projekat Bad Sasha koji ujedno predstavlja i njen najveći muzički projekat do sada. 

PAUL BLACKSTONE (Pavlos Karmis) je muzičar Argentinskog porekla, koji odrastajući u muzikaloj porodici otkriva svoju ljubav prema muzici već u ranom uzrastu, Krajem 80ih godina sa porodicom se seli u Grčku, a sredinom 90ih uzima časove gitare i pridružuje se Metal bendu. Nakon odluke da se ozbiljno posveti muzici upisuje Konzervatorijum gde studira klavir, harmoniju, horsko pevanje i teoriju muzike. 2000 godine menja smer da bi zatim diplomirao kao zvuko-inženjer i muzički tehnolog.Po isteku vojnog roka radio je dve godine za kompaniju koja obezbeđuje muziku za HoReCa. Napušta posao i 2006 se seli u SAD kako bi ostvario svoj muzički san u njihovoj industriji, sarađuje sa nekoliko lokalnih bendova. Trenutno živi u Nemačkoj i radi u najvećoj online prodavnici muzičke opreme, a muzikom se bavi u slobodno vreme. 

HYMNS OF FREEDOM je debitni album Ukrajinske umetnice Bad sasha, konceptualno zamišljen kao kolekcija pesama od kojih svaka pruža drugačiji objektiv i perspektivu kroz koju se sloboda posmatra. sloboda izbora, samoizražaja, kretanja i drugih formi koje su dostupne svakom pojedincu da na njih ostvari pravo, prikazane kao teme u našim životima. 

I Don’t Know What I Want – je deklaracija emocionalne slobode i naše sposobnosti da doživimo sebe bez ograničenja. Slobodni smo da osećamo i istražujemo svoj emocionalni domet, na način koji nije logički, već egzistenijalni.

Quest – je “Putovanje heroja” ka uzvišenom Ja, ispraćeno sinhronističkim i mističnim događajima koji nas navode na preispitivanje stvarnosti kakvu poznajemo. Slobodni smo da učimo i nadograđujemo svoje razmevanje. 

Fortune – je osnažujuća introspektivna priča o sopstvenom napretku. Obhuvata ideju o tome koliko je svačiji život jedinstven i neuporediv primer pokušaja, greške i prevazilaženja. Slobodni smo da se samoaktualizujemo kroz sve okolnosti.

So Be It – je ovaploćenje ekspanzivne i kreativne energije u pokretu. Isra života koja postoji u svakom od nas, beskonačni potencijal mogućnosti koje možemo istražiti u svakom trenutku, pozivajući se na slobodu izbora.

Married to Freedom – Je autentičnost i autonomija u odnosima, prihvaćenost i slavljenje sebe kao samog Života, kroz sve životne promene. Kada se bezbedno povezujemo bez kompromitovanja ličnih vrednosti, ljubav je oslobađajuća. 

Haste – je pesma o napostojanosti života i maksimalnoj upotrebi vremena koje nam je dato. Kada prihvatamo gubitak kao neminovnost, oslobađamo se njegovih ograničenja i sjedinjujemo se sa životnik tokovima. 

Unicorn –  je slavljenje dečije nevinosti.Opšta jednostavnost, iskrenost i  radoznalost,omogućavaju nam da istražujemo i proširujemo horizonte, ali istovremeno osećamo pripadnost nezavisno od toga gde se nalazimo, Slobodni smo i dobrodošli da budemo deo nečeg večeg od nas samih.

Fuck yourself – je igra moći među samopouzdanjem i nesigurnošću, koja pokazuje da je stvarnom samopouzdanju svedoči samo izgradnja sebe i življenje sopstvene svrhe, umesto rušenje drugih. Kada smo odgovorni za svoju priču, slobodni smo da budemo moćni.

Wading – je pesma o metamorfozi Božanskog Ženskog principa: odbacivanje isprojektovanih percepcija kao iznošene odeće, približavanje suštinskom i reformisanje. Slobodni smo da ostvarimo pravo na svoju ličnu istinu i svoj glas.

Free Fall – Je inspirana kišnim danom u Kijevu. Poput svih mesta koja pružaju osećaj doma daleko od doma, mesta kojima dolazimo i težimo da se vratimo kada god smo u mogućnosti. Menjamo se u procesu, odlazeći i vraćajući se uvek obnovljeni. Slobodni smo da se držimo i puštamo. Piece of the sky- je o razotkrivanju osećaja svrhe koja nas stavlja u centar pažnje, iz kog se svi naši urođeni darovi dele sa svetom. To je oživljeni san, naša strastvena potraga ovaploćena. Kada istupimo i predstavimo se, slobodni smo da pratimo svoj poziv.

Related posts