Roman „Dobro nam došle, drugarice iz trikotaže!“ Aleksandra Novakovića u prodaji

„Dobro nam došle, drugarice iz trikotaže!“ je, za ovdašnju književnu scenu, jedinstven roman koji se bavi sivom kriminalno-koruptivnom tranzicionom socijalnom realnošću u Srbiji kroz priču o fabrici tekstila u vremenskmo rasponu od tridesetask godina (1989-2021).

Deveti roman nagrađivanog autora Aleksandra Novakovića, nema jednog glavnog junaka već, pripovedajući uporedo o više sudbina, govori o fabrici kao o živom organizmu, kolektivu. Iako ne štedi period devedesetih, nije ništa manje detaljan i nemilosrdan i prema periodu tranzicije posle 2000. godine, kao i aktuelnim dešavanjima.

Nakon ratova su usledile privatizacijske otimačine i bogaćenja. Istorija fabrike je istorija zemlje, eksploatacije, uništavanja, ne samo materijalnih već i ljudskih verednosti, kao i urušavanja sistema vrednosti. Samim tim, kraj (nećemo ga otkriti) ne treba da čudi.

Ovaj roman je na policama DELFI knjižara po ceni od 599,50 dinara. Zainteresovani mogu poručiti ovaj roman od izdavača UNPS (inbox) po promotivnoj ceni od 410,00 dinara uz besplatnu dostavu na mejl: knjizevne.vertikale@locky

Related posts