Počele prijave za učeće na 7. Festival amaterskih pozorišta „Kulisa“

eSa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Studentski kulturni centar Kragujevac odlučio da ovogodišnje izdanje Festivala amaterskih pozorišta Kulisa organizuje na sceni i pred svojom publikom. Posebno nas raduje to što ćemo, nakon dvogodišnje pauze, ponovo biti mesto susreta zaljubljenika u pozorišnu umetnost i brojnih aktera amaterske pozorišne scene Srbije i regiona. Kao i prethodnih godina, želja nam je da publici predstavimo neka od najboljih amaterskih i akademskih teatarskih ostvarenja, kao i da:
-podstičemo masovnost, kvalitet i kontinuitet produkcije pozorišnog amaterizma u regionu;
-utičemo na razmenu iskustava i kreativnih impulsa, podstičemo okupljanje pozorišnih entuzijasta i tako kreiramo atmosferu u kojoj će se razmenjivati misli, ideje i planovi o razvojnim putevima pozorišnog amaterizma;
-utičemo na repertoarsku politiku pozorišnih ansambala, koja će najbolje odražavati kulturne tekovine regiona i pratiti dostignuća domaće i svetske dramske književnosti i pozorišnog života.

Festival je takmičarskog karaktera i planiran je za period od 10. do 13. marta 2022. godine.
Na festivalu može da učestvuje najviše 8 predstava koje će se takmičiti za nagrade.

Predstave će ocenjivati dva žirija:
-stručni žiri u sastavu od tri člana, tri eminentna predstavnika pozorišne i filmske umetnosti;
-žiri učesnika, koji će sačinjavati po jedan član iz svakog ansambla.

To znači da će ti članovi imati obavezu da prate sve predstave, a troškove njihovog smeštaja i ishrane snosiće organizator festivala.
Ukoliko ste zainteresovani za učešće na festivalu, neophodno je da, najkasnije do 11. februara, u prilogu dostavite popunjenu prijavu, 4 fotografije, kao i link za snimak predstave, na osnovu čega će selektor i Savet festivala odlučiti o Vašem učešću i o svojoj odluci Vas obavestiti najkasnije do 18. februara. Takođe, veoma je važno da glumačka postava predstave prikazane na snimku bude planirana i za samo potencijalno izvođenje na festivalu, uz maksimalni izuzetak do dve alternacije.

Troškove puta snosi učesnik festivala, a troškove ishrane i sve ostale troškove snosi organizator, SKC Kragujevac.
Prijavu, fotografije i link snimka predstave možete poslati na mejl: jelena@skckg.com ili goca@skckg.com

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts