Događaj „Leto je u januaru“ u KC Gradu

Dva mlada entuzijastična izvođača, kantautor Niko Nikolić i indi-surf bend Masne Basne, organizuju muzički događaj pod nazivom LETO JE U JANUARU u petak, 21. januara u beogradskom KC Gradu. 

Svojim nastupima, koji će negovati indi optimističan pristup, odvešće nas u eskapizam leta i bezazlenog đuskanja koje nam je preko potrebno u ovim zimskim danima. Niko Nikolić, čiju muziku prožimaju tekstovi sa elementima nostalgije i psihodelični aranžmani, izvodiće pesme sa svog debi albuma, kao i novi singl „Vetruška“, sve to uz pratnju benda Ništavila. Masne Basne će svojom neposrednošću i surf-indi razigranošću doprineti ovoj letnjoj noći sa idejom da svako voljan ponešto topline odnese sa sobom. Takođe, sa velikim zadovoljstvom najavljuju prvi nastup sa svojim basistom, herojem osiječke scene – Ivanom Đunđom. Za vruću atmosferu nakon nastupa bendova biće zadužen DJ Damn Džoni.

Niko Nikolić je muzičar iz Trstenika koji poslednjih nekoliko godina stvara u Beogradu. „Drugo mesto“ je njegov debitantski album kojeg prožimaju stihovi samoće upakovani u aranžmane dominantnih folk gitara, pitkih klavijatura i ekspresivnih melodija. Poslednjim singlom „Vetruška“ najavljuje svoj drugi album. Uživo nastupa sa svojim pratećim bendom Ništavila. Njihova svirka ima atipičan aranžmanski pristup, gde gitare, perkusije, i sintisajzeri prelamaju zvučnu perspektivu i menjaju uloge jedno drugom.

Masne Basne su DIY bend iz Beograda koji već dve godine stvara indi-surf muziku na srpskom jeziku koja usled razigranosti gitare, saksofona, bubnja i vokala, i sveopšte neposrednosti pruža ugođaj i sebi i publici. Bend u poslednje vreme retko izlazi iz svoje jazbine – svog studija Jorgan, ali kada izađe, dešava se ono što se može doživeti samo uživo. Do sada, bend je objavio dva singla sa pratećim spotovima: „Izgubljeni“ i „Ruke“.

DJ Damn Džoni (Dance/Electronic, Indie/Electronic) je Nikola iz Beograda koji će zvukove toplih letnjih bašti doneti u mračnu utrobu KC Grada sa idejom da se pleše i giba do kasno u noć.

Početak događaja zakazan je za 22h, a cena karte je 400 dinara.

Related posts