Otvaranje izložbe „Malo je veliko“ u SKC-u

ponedeljak, 17 januar Galerija (traje do 31. januara)
ponedeljak – petak 10.00 – 18.00
MALO JE VELIKO /1. deo, izložba studentske grafike malog formata, FPU

Izložba studentske grafike master programa na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjena grafika, modul grafika i knjiga
Na FPU, programima predmeta grafike, sistematično i sveobuhvatno, uprkos izazovima savremenog doba, podstiče se i neguje umetnički izraz kroz tradicionalne grafičke tehnike. Završni rad na master programu grafike na modulu grafika i knjiga koncipiran je tako da student na odabranu temu osmisli i realizuje autentične, originalne grafičke celine, serije grafičkih listova. Tako se zaokružuje jedan ciklus u razvoju i sazrevanju budućih umetnika, mada je traganje za originalnošću i individualnošću proces koji se nikada ne završava.
Na izložbi „Grafika – osoben pristup u klasičnom mediju“ predstavljeni su radovi šest studentkinja master studija gde, svaka na svoj način, ispituje izražajne mogućnosti medija grafike koristeći se njenim specifičnostima. Istovremeno, ova izložba pruža uvid u širinu interesovanja, inspiracije i interpretacije autorki koje u savremenom trenutku, u grafici kao klasičnom mediju, nalaze pokretački impuls i prostor za upečatljiv lični pristup.
izlažu: Jelena Vučić, Aleksandra Vučković, Ana Georgijev, Dejana Đurđević, Julija Mudrinić, Nađa Pijović
mentori: Gordana Petrović, Gabrijela Bulatović, Mirjana Tomašević
saradnici: Ivana Flegar, Marija Sibinović

Izvor: SKC

Related posts