Manifestacija „Otmeno“ na Kolarcu za doček Nove godine

U okviru Beogradske zime i gradske manifestacije Otmeno ove godine će doček Nove godine biti u velikoj sali Kolarčeve zadužbine uz našu opersku zvezdu Mariju Jelić i dirigenta Predraga Gostu uz najlepše operske arije i hitove filmske muzike. U programu će učestvovati orkestar Makris, dok će program sačinjavati raskošni barok, graciozni klasicizam, najlepše melodije romantizma, sve do bisera muzičke današnjice – Enija Morikonea, Džona Vilijamsa i Astora Pijacole, a na programu u ponoć će biti najlepše arije Pučinija, Verdija i napolitanske pesme.  Program će početi u 21 čas i trajaće do iza ponoći, a besplatne ulaznice mogu da se preuzmu na blagajni Kolarčeve zadužbine. 

Naša primadona Marija Jelić je u ovoj godini ostvarila izvanredne uspehe i nastupala u preko 10 inostranih zemalja, od Rusije, Izraela, Estonije, Amerike, Azerbejdžana do Amerike u operskim produkcijama i gala koncertima i to sa najvećim svetskim umetnicima Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hoze Kurom. U ovoj godini je takođe imala i svoj solistički koncert u najprestižnijoj svetskoj koncertnoj dvorani Karnegi holu u Nju Jorku. Maestro Predrag Gosta je dirigent sa velikom inostranom biografijom, dirigovao je i snimao sa Londonskim simfonijskim orkestrom. Marija Jelić je ovim povodom izjavila da je jako srećna što će nou godinu dočekati uz pevanje, jer je pandemije isto za novu godinu imala koncert u Pekingu sa Sankt Petersburg simfonijskim orkestrom na turneji koju su imali. 

„Pevanje je moj životni poziv, a nema ništa lepše za umetnika da isprati staru i dočeka novu godinu uz pevanje i prenese svoje emocije publici, a istovremeno im da energiju i motiviše ih za još lepšu i bolju novu 2022. Za mene je 2021. bila veoma uspešna i nadam se da će se moji planovi ostvarivati i u 2022.“  – kaže Marija Jelić.

Organizator manifestacije Otmeno u okviru Beogradske zime su Dom omladine i Kolarčeva zadužbina.

Related posts