Audicija za predstavu „Romeo i Julija“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Pozivamo mlade glumce i studente glume do 25 godina starosti da se prijave na audiciju za uloge Romea i Julije, koja će se održati u ponedeljak 27. decembra u 12 sati u Malom pozorištu „Duško Radović“. Probe će se održavati u Malom pozorištu „Duško Radović“ tokom januara i februara 2022. godine, a predstava će biti izvođena u okviru redovnog repertoara Tinejdž scene „Radović“.

Na audiciji će se od kandidata tražiti da otpevaju jednu kratku numeru kao i da pripreme kratak deo teksta koji možete preuzeti sajtu pozorišta u odeljku „Daje se na znanje!“
Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem podataka (ime, prezime, godište i kontakt telefon) na mejl: jelena@malopozoriste.co.rs ili telefonom na broj: 069 2360 057.

O PROJEKTU
Uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije, Malo pozorište „Duško Radović“ započelo je u septembu rad na projektu za mlade „Romeo i Julija“.

Ideja projekta je da se kroz interaktivan rad, mladi aktivno uključe u kreiranje sadržaja koji su im namenjeni kao i da se podstaknu neke od tema kojima se Šekspir upravo bavi u svojim delima, kao što je adalescenski suicid.

U okviru projekta pored radionica i debata sa učenicima škola, održana su i javna čitanja tekstova „Romeo i Julija“ i „Venera i Adonis“, dok će premijera predstave za mlade u režiji Stevana Bodrože biti izvedena početkom naredne godine.

„Romeo i Julija“ Vilijema Šekspira je lektira u srednjim školama, i zajedno sa predstavama „Bura“ i „San letnje noći“ čini Šekspirovu triologiju u Malom pozorištu „Duško Radović“, koja je svojevrstan kuriozitet u kulturnoj ponudi Beograda (i šire).

Vanvremenost ovog komada, njegova referentnost na različite epohe i generacije ljudi sadržana je u njegovim arhetipskim temama. Nama je ovom prilikom najbitnija tema međugeneracijskog nepoverenja i kobnog pokušaja kontrole mladih od strane starijih.

Uverenje starijih generacija ili generacija roditelja da znaju šta je njihovom potomstvu potrebno i da stoga imaju pravo da potpuno kontrolišu živote mladih, nameću im svoje vrednosti i tako usmeravaju te živote u pravcima koje oni, odrasli, smatraju za poželjne – čest je izvor tragedija.

Izvor: Malo pozorište „Duško Radović“

Foto: N. Kukolj

Related posts