LRNZ izlaže u Galeriji Singidunum

PRATEĆI PROGRAM MANIFESTACIJE

51. Zlatno pero Beograda – 16. Međunarodno bijenale ilustracije. 

Podržali: 

Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije

Sekretarijat za kulturu republike Srbije

Italijanski kulturni centar u Beogradu

U Galeriji Singidunum,na predlog Italijanskog kulturnog centra, od 14 -25.12. biće postavljena izložba svestranog italijanskog ilustratora Lorenca Čekotija poznatog pod nadimkom LRNZ

Lorenco Čekoti 

kratka biografija 

LRNZ (pseudonim Lorenca Čekotija) umetnika koji je rođen u Rimu 1978. 

On stvara na različitim poljima vizuelne umetnosti. 2015. godine. Je osvojio nagradu za najboljeg italijanskog dizajnera na TCBF-u za grafićku novelu „Golem“, Iste godine je objavio „Astrogamu“ zajedno sa Alesandrom Karonijem. Učestvuje u italijanskim i međunarodnim umetničkim institucionalnim projektima kao i u dizajnirannju brendova. Režirao je animaciju dokumentarnog filma „The Dark Side Of The Sun”, dela konceptualne umetnosti nagrađivanog kratkog filma „Nostalgičar”. Autor je vizuelnog dela edicije „Monolit” za izdavača Serđa Bonelija Godine 2021. nominovan je za prestižnog Donatelovog  Davida za najbolje VFX vizuelne efekte za film „The Book of Vision“ i upravo je objavio prvi tom strip trilogije „Geist Maschine“. Njegove knjige se objavljuju u Italiji u izdanju Bao Publishing-a, mnoge od njih su prevedene i objavljene na svetskom tržištu.

www.lrnz.it

Program se održava uz poštovanje svih zdrastvenih mera. 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) objavilo je konkurs  za najbolje ilustracije, a koji je bio otvoren za autore iz Srbije i sveta.

Organizatori su ULUPUDS i Savet izložbe, koji čine David Vartabedijan (predsednik), Slobodan Jovanović, Viši kustos Muzeja primenjenih umetnosti u Beogradu, , grafička dizajnerka Danijela Paracki, slikar, ilustrator Vladimir Vesović, istoričarka umetnosti Dragana Palavestra, ilustratorka i rediteljka animiranih filmova Iva Ćirić i strip autor i ilustrator Dražen Kovačević.

Ovogodišnje Zlatno pero održano je u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu. (22.11-4.12)

Izvor: ULUPUDS

Related posts