Pozorište lutaka „Pinokio“ organizuje humanitarnu akciju za Jovanu Štikovac

Pozorište lutaka „Pinokio“ i dalje pomaže onima kojima je to potrebno! 

U nedelju, 12.12. od 17h biće izvedena predstava „Ružno pače“, a sav prihod biće usmeren za lečenje devojčice Jovane Štikovac.

Jovana je prevremeno rođena, u trideset četvrtoj nedelji trudnoće. Nakon rođenja provela je mesec dana na odeljenjima intenzivne nege i neonatologije. Jovani su potvrđene dve dijagnoze, cerebralna paraliza i Backwith wiedmann sindrom (koji sa sobom nosi povećan rizik od oboljevanja od tumora do desete godine i nesrazmeran razvoj organa). Jovana takođe ima i strabizam, makroglosiju i spazam u donjim ekstremitetima.

Od svog trećeg meseca je na fizikalnim tretmanima, tretmanima logopedа, defektologa i hipo terapijе. Jovana samostalno sedi, puzi i trudi se da što samostalnije hoda. Do sada je imala četiri operacije fibrotomije u Rusiji nakon kojih je bilo napretka. Jovana je postigla mnogo ali je na pola puta do željenog cilja. Da bi Jovana napredovala, da bi trajno uklonila spazam neophodna je operacija u USA, St. Louis Children’s (selektivna dorzalna rizotomija SDR).

Jovani su sredstva potrebna za lečenje, operativne zahvate, rehabilitaciju kao i za putne troškove i smeštaj, a novac je potrebno prikupiti do kraja decembra 2021. godine.

Pomozimo Jovani! Slanjem SMS poruke: Upišimo 453 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun:160-496154-79

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002577.4

IBAN: RS35160005400002577484

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: Pinokio

Related posts

Leave a Comment