Onlajn koncert studenata profesorke Maje Jokanović uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas obaveste da će u sredu 8. decembra u 19 časova, u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije biti emitovan besplatan onlajn koncert klasične muzike, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Na petom koncertu druge sezone ciklusa nastupiće studentkinje violine iz klase profesorke Maje Jokanović, Kata Stojanović i Tara Kostadinović, uz klavirsku saradnju finskog pijaniste Ukija Ovaskainena.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

U drugoj sezoni ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen nastupima muzičkih talenata. Nakon izvanrednog oktobarskog koncerta višestruko nagrađivanog mladog gitariste Vuka Vukajlovića, publika će biti u prilici se upozna i sa darovitim violinistkinjama Katom Stojanović i Tarom Kostadinović.

Na programu su dela kompozitora Maksa Bruha i Alfreda Šnitke, a pored toga, kao već prepoznatljiva osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i jedna numera iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Podsećamo Vas da na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije možete pogledati i snimke svih dosadašnjih koncerata, realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Izvor: IMS

Related posts