Izašao EP album „Who is The LVC’z?“ benda The LVC’z

Kako bi na najbolji način preneli bogato iskustvo, čistu kreativnu energiju i jedinstveni koncept za ovdašnju muzičku scenu, The LVC’z su za početak objavili EP Who is The LVC’z , za izdavačku kuću Lampshade Media, koji takodje najavljuje i njihov prvi album „Lights Out at Never“ – sa nestrpljenjem očekivan na proleće sledeće godine.

Priča o bendu zvanom The LVC’z istovremeno počinje pre nekoliko decenija i upravo sada, a njihov koncept je organski, univerzalan i žanrovski nesputan. 

The LVC’z su svoju inspiraciju, uticaje i elemente muzičkog stila otkrili, a crpe i dalje,  iz izvora definisanim bogatim nasledjem savremene popularne muzike, a posebno širokim odeljkom koji nazivamo amerikanom.

U početku cover bend, sa obradama nekih od najvećih autora današnjice – od Šela Silverstina i Šejna Mekgouena, preko Rendija Njumena i Džona Fogertija, do Krisa Kristofersona i Boba Dilana – The LVC’z su vremenom izrasli u značajan autorski sastav, čiji potencijal nesputano prevazilazi lokalne žanrovske muzičke okvire.

Njihov prvi EP “Who is The LVC’z”, sadrži četiri numere i to „Long Black Limousine„, „I Was Such a Fool„, „Drive“ i „Dead Man Walking„. Pažljivo su birane, kako bi se u svestranost i bogatstvo pomenutog koncepta poštovaoci muzike uveli na najbolji način.

U produkciji Ivana Fece Firčija, u studiju ThinkTank snimljene su dve numere: “I Was Such A Fool” i “Long Black Limousine”. Te dve pesme otkrivaju dva, od najmanje četiri, žanrovska pravca kojima se The LVC’z kreću: “I Was Such A Fool” je snažna tex-mex elegija o zauvek propuštenoj ljubavi, a “Long Black Limousine” tamno obojena vizija “posrnulog” grada, od trenutka kad na njega pada “udovički veo” noći, do trenutka kada noć, poput duge crne limuzine, nestaje u bljesku novog jutra.

Produkciju  pesama „Drive“ i „Dead Man Walking“ (kao i ostalih 9 koje će se naći na budućem albumu) radio je Miroslav Cvetković.
Dead Men Walking“ je fantazmagorična vizija ljudi koji večno hodaju po dnu reke sa cementnim čizmama na nogama zato što su pogrešno birali neprijatelje. Oni bi rado „spavali sa ribama“, što je asocijacija na čuvenu rečenicu iz filma „Kum“, samo kad bi mogli da zaspe… „Drive“ je oda slobodi vožnje, vetru u lice, suncu u ocima i prelazenju granica svemira, u koju su, veoma prigodno, utkane dve izjave Airtona Sene, jednog od najslavnijih vozača Formule 1.   
  
O muzici The LVC’z publicista i rock kritičar Petar Janjatović kaže:

– Ohrabruje me kada old school muzičari, gotovo potpuno nepoznati široj javnosti naprave ovako opuštene pesme, kada šetaju kror žanrove i kada očigledno uživaju u svojoj i tuđoj muzici. Oni vraćaju osećaj iz vremena kada je sve bilo koliko toliko normalno. Njihove pesme jesu odavde, ali ne iz ovih loših godina.

The LVC’z bi se s lakoćom izdvojili na bilo kojoj sceni: i po svojim godinama, i po broju članova (osam), i po izoštrenosti, i beskompromisnosti koncepta:

– Težimo isključivo univerzalnim vrednostima muzike i najvišim autorskim standardima.– kaže Aleksandar Žikić, pevač, gitarista, idejni vodja benda, ali i publicista, pisac i muzički kritičar –  Naši tekstovi govore upravo o onome o čemu melodije pevaju, a sve je uvek povezano sa osećanjima koja svaki čovek, dakle i svako od nas, može, ako hoće, da pronađe i prepozna u sebi.

Izvor: Lampshade Media

Related posts