Drumattic objavio svoj prvi sing „Demon je od šećera“

Predstavljamo vam prvi singl i spot poznatog beogradskog bubnjara

„Demon je od šećera“

Singl „Demon je od šečera“ na svim streaming platformama

Na domaćoj sceni nije tako čest slučaj da bubnjar odluči da istupi ispred benda i ostvari sopstvene ideje kroz lični muzički izraz, zato nam je posebno zadovoljstvo da možemo da predstavimo Drumattic-a i njegov prvi singl “Demon je od šećera”.

Bogdan Zdjelar (Drumattic) rođen je u Beogradu, a poslednjih 15 godina, zadužen je za gruv mnogih bendova kako na domaćoj, tako i na inostranoj sceni. Njegov stil obuhvata i kombinuje brojne muzičke žanrove, a u prvom singlu možete da čujete kako koristi elemente trip hopa i elektro popa.
Singl koji je pred vama predstavlja njegov prvi autorski rad na kojem je bio zadužen za muziku, aranžman, klavijature, programiranje, kao i miks i produkciju.
Osim ostvarivanja ličnog izraza, ovakvi projekti dovode do novih kreativnih saradnji, pa je pesmu “Demon je od šećera” obeležio snoliki glas Katarine Vukoman, kao i njen tekst u kojem se izdvajaju stihovi Šta ne menjaš, to biraš, koji se mantrično ponavljaju. Uz Katarinu Vukoman pesmi je doprinela i električna gitara Ivana Balvanlijeva koja ispunjava atmosferu i solažom
obeležava kulminaciju kompozicije.

“Demon je od šećera” će zasigurno ostati upamćen i po muzičkom videu, čiju režiju i postprodukciju potpisuje Daniel “Stavro” Girizd, već poznat domaćoj sceni po upečatljivim vizuelnim radovima, koji savršeno dopunjavaju muzički izraz autora, a u ovom slučaju i ostvaruju zajednički scenario Bogdana Zdjelara i Katarine Vukoman.
U ovakvom minimalističkom spotu vrlo važnu ulogu igraju kostimi, pa se u ovu bogatu saradnju upisuje i Nevena Ivanović NEO Design, čije kostime nose glavni protagonisti videa (Katarina i Bogdan).

Ovaj singl će zasigurno osvežiti scenu Dramatikovim muzičkim doživljajima, a sudeći po debitantskom singlu, možemo da očekujemo još puno odličnih pesama i saradnji.
Drumattic nam obećava muzikom nove prostore za istraživanje i osluškivanje, a nama ostaje samo da se prepustimo.

Izvor: Glitch Records

Related posts