Otvoren poziv za učešće na Gitarijadi u Zrenjaninu

GITARIJADA – 40 GODINA POSLE –

Pozivamo sve bendove iz Zrenjanina i bliže  okoline da se prijave za učešće na  Gitarijadi koja će se održati u Kulturnom centru  početkom decembra. Prijave na mejl: kczr@kczr.org

 Dodatne informacije na broj telefona: 064/8116994

–          Prva zrenjaninska Gitarijada održana je u hali “Medison” aprila 1967. godine. Prvo takmičenje zrenjaninskih tzv. “električara” održano je oktobra 1965. u MZ “Dolja” koje se može i smatrati prvim okupljanjem muzičara koji su ustanovili praksu “živih svirki”. U “Kulturnom centru Zrenjanina” tadašnjem “Domu mladosti” početkom osamdesetih vraćen je taj vid okupljanja i organizacije ove vrste događaja jer je Zrenjanin uvek imao veliki broj aktivnih bendova koji su stvarali muziku sa autorski autentičnim tekstovima, svirali i nastupali i publiku koja je u duhu vremena pratila taj vid okupljanja i zabave uz rokenrol muziku.

–          Zrenjaninska Gitarijada u početku je bila takmičarskog a zatim revijalnog karaktera.

–          “Kulturni centar Zrenjanina” planira da oživi i ponovo pokrene organizaciju Gitarijade na kojoj bi nastupali bendovi iz Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta sa područja grada.

Izvor: KC Zrenjanina

Related posts

Leave a Comment