Poziv na 38. likovni konkurs „Železnica očima dece 2021“

„Železnice Srbije“ ad u čijem je sastavu Železnički muzej pozivaju sve osnovce i predškolce da i ove godine pošalju svoje likovne radove i učestvuju u tradicionalnom likovnom železničkom konkursu „Železnica očima dece 2021“.
Ove godine organizuje se 38. po redu likovni konkurs, koji tradicionalno ima istu temu – voz kao omiljeno prevozno sredstvo koje povezujući ljude predstavlja simbol ljudskih veza, saradnje i prijateljstva.

Rok za dostavu radova je 19. novembar 2021, a sve informacije o propozicijama konkursa možete pronaći na: https://www.zeleznicesrbije.com/zeleznica-ocima-dece/.
Za najuspešnije učesnike likovnog konkursa predviđene su novčane nagrade i to u dve kategorije: za decu školskog uzrasta i za decu predškolskog uzrasta. Nagrađeni i odabrani radovi ovogodišnjeg konkursa biće izloženi u Galeriji Železničkog muzeja od 15. decembra 2021. do 14. januara naredne godine.
Za prošlogodišnji likovni konkurs prispelo je ukupno 2.930 radova iz 270 osnovnih škola i radionica, 109 predškolskih ustanova, vrtića i zabavišta i tri specijalne osnovne škole.

Izvor: Železnica Srbije

Related posts