Zajednički koncert KUD „Pionir“ i Muzičke škole Balakirev iz Moskve u KCZR

ZAJEDNIČKI KONCERT KUD GIK „BANAT-PIONIR“ I MUZIČKE ŠKOLE BALAKIREV IZ MOSKVE

Kulturni centar Zrenjanina

Utorak, 2. novembar – 19.30 č.

Zajednički koncert Kulturno umetničkog društva GIK „Banat-Pionir“ i muzičke škole M. A. Balakirev iz Moskve biće održan u utorak, 2. novembra u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Koncertni program počinje u 19.30 časova. Cena ulaznice: 250 dinara.

  • Koncert se organizuje u okviru obeležavanja četrdesetopetogodišnjice od osnivanja i rada KUD „Pionir“.

O KUD „Pionir“ i gostima iz KUD-a navode sledeće:

KUD „Pionir“ osnovan je 1976. godine u Zrenjaninu sa ciljem da sačuva nasleđe, bude deo tradicije, sačuva običaje, verovanja, pesme i igre našeg podneblja. Od samog početka radi amaterski, a kroz muziku, igru i pesmu razvija i promoviše folklore svih naroda koji žive na našim prostorima, a i šire. Učestvujemo na velikom broju manifestacija, kako revijalnog tako i takmičarskog karaktera, u našem gradu, okolini, širom Evrope, Azije i Latinske Amerike.

Gostujući na festivalima stekli smo veliki broj poznanastava i stvorili prijateljstava sa ljudima svih boja kože, verskih, političkih i drugih opredeljenja.

Saradnja sa našim prijateljima iz Moskve, odnosno muzičkom školom M. A. Balakirev koja organizuje veliki i tradicionalni međunarodni festival muzike i folklora traje već 12 godina. Za to vreme osvojili smo nekoliko nagrada kako u muzičkom, pevačkom i folklornom delu, ocenjivani od eminentnih stručnjaka priznatih u Rusiji….

Izvor: KCZR

Related posts

Leave a Comment