Novi ciklus Svahili jezičkih radionica i šetnje Topčiderom u MAU

*S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, ograničen je broj učesnika u svim grupnim programima Muzeja. Molimo posetioce da tokom boravka u Muzeju održavaju fizičku distancu i nose zaštitnu masku.

Jesenji ciklus jezičkih radionica

SVAHILI

Upis je od 18. do 26. oktobra 2021.

SWAHILI
jezičke radionice
Muzej afričke umetnosti raspisuje poziv za upis polaznika za jesenji ciklus jezičkih radionica svahilija, namenjen odraslima (16+), koji vode dr Marija Panić i Rouz Mutoni Tumbi.

Jesenji ciklus radionica traje od 30. oktobra do 25. decembra 2021. godine. Radionice su namenjene početnicima. Svaki polaznik će na kraju ciklusa biti osposobljen za osnovnu komunikaciju na svahiliju.

Svi zainteresovani prijave mogu poslati na kontakt@mau.rs do 26. oktobra.

Više informacija o svahili – jezičkim radionicama možete naći ovde.

Tura

KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA

Dostupni termini šetnji subotom od 11 časova:

  1. oktobar, 27. novembar i 18. decembar 2021.

Kulturna baština Topčidera


Brojne vile, letnjikovci, umetnički ateljei, spomenici i ustanove kulture nalaze se na Topčideru. Svaka pojedinačna tura obuhvata obilazak tri lokacije i upoznavanje sa bogatim nasleđem Topčiderskog brda.

U oktobarskoj šetnji vam otkrivamo raznolike tragove Pokreta nesvrstanih u topčiderskom kraju, a u obilaske su uključeni: Muzej afričke umetnosti, Arhiv Jugoslavije i Legat Petra Lubarde.

U novembarskoj i decembarskoj šetnji otkrivamo vam priču o istoriji i sadašnjici Muzeja afričke umetnosti, predstavljamo stalnu postavku ovog muzeja, kao i izložbu Nesvrstani svet. Potom, arhitekturu i dinamičan život Kuće kralja Petra, kao i priču o Legatu Petra Lubarde i njegovom bogatom opusu.

Prijavljivanje obavezno na: kulturnabastinatopcidera@gmail.com

Više informacija o turama možete naći ovde.

Izvor: MAU

Related posts