Sibinovićev „Ustanak“ u ritmu muzike za osvajanje slobode, radosti i lepote

Đorđe D.Sibinović se u  četvrtak u KLUBU RTS ,RADIO BEOGRADA novinarima i  svojim fanovima predastavio i  kao kompozitor svojim studijskim albumom USTANAK.Prtisutni su uživali u zvucima kompozicija sa ovog albuma “Elegije”,”Odmeravanja”i  drugima  i apluzom pozdravili  svestranost ovog umetnika.

Događaj pun muzičkog naboja dobrom muzikom zabeležio je fotoreporter  RTS-a, Gordan Jović a autor  je tim povodom izjavio:

 “Album je namenjen svim ljudima koji se pitaju kako da popravimo ovu situaciju koja, kako god da je gledamo, nije dobra i da shvatimo da to nema ko drugi da popravi, osim nas samih. Ideja je bila da se ljudi malo trgnu i da glagol pretvore u imenicu i da ustanu u svoj život i otpočnu jedan ustanak u kojem se više nećemo ubijati, nego ćemo se promeniti. Ništa nam neće pasti s neba i niko nam ništa neće pokloniti. Svet moramo osvojiti kao slobodu, kao i radost i lepotu. Dakle, moramo malo više dati sebe ovom svetu i to sam pokušao da sugerišem uz pomoć zvuka koji na neki način treba da bude podrška, umesto raznoraznih bajalica koje su nas dovele u ovu situaciju.”

Izvor: Sedma sila

Related posts