Program SKC Kragujevac od 11. do 17. oktobra 2021.

Ponedeljak, 11. oktobar u 2100
Kontakt galerija SKC
Jazz Monday

Jazz Monday u ponedaljak, 11. oktobra predstavlja kvartet lokalne vokalne solistkinje Ive Paunović. Sastav izvodi džez standarde a ostatak kvarteta čine Aca Pejčić na klaviru, Ivan Stanković na kontrabasu i Nikola Radojičić na bubnju.

Utorak, 12. oktobar u 2000
Kontakt galerija SKC
Filmska projekcija – Krivica

ULAZ SLOBODAN

Režija: Gustav Moler
Žanr: Triler
Trajanje: 85′
Proizvodnja: Danska

Policajac Asger Holm tokom dežurstva kao dispečer u odeljenju hitne službe prima poziv otete žene. Nakon što se poziv iznenada prekine, njegova potraga za misterioznom ženom i njenim otmičarem započinje. S telefonom kao jedinom alatom, Asger void trku s vremenom i čini sve kako bi uspeo da spase ugroženu ženu. Međutim, kako vreme prolazi, Asger shvata da se bavi zločinom mnogo većim nego što je mislio. Ovaj napeti triler je premijerno prikazan na Sandens Film Festivalu gde je osvojio nagradu publike za najbolji film, a istu nagradu dobio je i na Roterdam Film Festivalu.

Čekamo vas uz sve mere za suzbijanje širenja virusa COVID 19.

Sreda, 13. oktobar u 1900
Kontakt galerija SKC
Uticaj eksploatacije ruda na životnu sredinu

PREDAVANjE SA DISKUSIJOM
Gde se nalazi granica između ekonomske i ekološke održivosti i ima li je?

U saradnji sa ekološkim društvom „dr Mladen Karaman“ koje funkcioniše u okviru Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu nastavljamo se serijom predavanja na ekološke teme koje imaju za cilj podizanja nivoa informisanosti i svesti o značaju očuvanja životne sredine.

Sreda, 13. oktobar u 2100
Radio televizija Kragujevac
SKC kvArt – Monografija CLIL

Emisija se bavi predstavljanjem monografije pod nazivom CLIL – Ambijent i projekat u nastavi srpskog/engleskog jezika i književnosti, autora dr Vladimira B. Perića i MA Ane Štrbac. To je retka metodička knjiga iz oblasti CLIL-a (Content and Language Integrated Learning). Reč je o modelu nastave koji objedinjuje podučavanje nastavnog predmeta i stranog jezika, tako da se nejezički sadržaji izučavaju na stranom jeziku. Suština CLIL-a nalazi se u brisanju granica među predmetima sa ciljem što uspešnijeg transfera znanja.

Mongrafija CLIL – Ambijent i projekat u nastavi srpskog/engleskog jezika i književnosti rezultat je šestogodišnje obrazovne prakse i saradnje dve institucije: Studentskog kulturnog centra Kragujevac i Muzičke škole „dr Miloje Milojević” iz Kragujevca. Realizacijom ovog dugogodišnjeg projekta ostvarena je vrlo važna interresorna saradnja kulture i obrazovanja. Dvojezični priručnik predstavlja kako teorijski, tako i praktičan metodički putokaz nastavnicima jezika (bilo maternjeg, bilo stranih) kao i nastavnicima ostalih opšteobrazovnih i stručnih predmeta.

U emisiji učestvuju autori mongrafije kao i saradnici-profesori koji su učestvovali u ovom projektu i doprineli izradi priručnika: Ana Kovačević , profesor nemačkog jezika i književnosti, OŠ „Jovan Popović”, Kragujevac, dr Dina Vojvodić, muzikološkinja, Muzička škola „dr Miloje Milojević”, dr Marijana Matić, docent za engleski jezik i metodiku nastave, FILUM, Suzana Tomić, profesor engleskog jezika i književnosti, Druga kragujevačka gimnazija, Mladen Ranković, profesor engleskog jezika i književnosti, Dom učenika srednjih škola Kragujevac.

Četvrtak 14. oktobar, u 2100
YouTube kanal SKC
Dušan i Vasil DUO

U novoj epizodi emisije SKC kvart osvrćemo se na koncert Dušana Jevtovića i Vasila Hadžimanova koji se održao ovog leta u prelepom ambijentu Botaničke bašte. Povod koncerta bila je promocija njihovog najnovijeg muzičkog izdanja pod nazivom DUO a u razgovoru sa Dušanom Jevtovićem saznali smo kako je došlo do ove saradnje, o toku muzičkog procesa, kao i o poziciji samostalnog umetnika na svetskoj muzičkoj sceni.

Petak, 15. oktobar, u 2000
Kutija šibica, SKC
Kragujevačko pevačko društvo – audicija Šta radiš od 8 do 10?

Hor Studentskog kulturnog centra Kragujevačko pevačko društvo organizuje prijem novih članova i tim povodom biće održana audicija pod nazivom Šta radiš od 8 do 10?. Ukoliko odlučite da svoje slobodno vreme podelite sa našim horom, očekuju vas zajedničko pevanje, druženje, nastupi i putovanja.

Kragujevačko pevačko društvo osnovano je 2014. godine, ali se već na samom početku svojim kvalitetom i inovativnim pristupomuspešno pozicionirao na umetničkoj i muzičkoj sceni grada. Hor ubrzo postaje prepoznatljiv zahvaljujući brojnim nastupima, koncertima i nagradama.

Krajem 2017. godine hor postaje deo Studentskog kulturnog centra Kragujevac, nastavljajući da nadograđuje svoj repertoar i programske aktivnosti kao deo programskog koncepta SKC-a. Hor prvenstveno čine mladi entuzijasti sa snažnom željom da doprinesu raznovrsnosti i svežini savremene kulturne i muzičke scene grada i šire.

Neki od najzapaženijih nastupa bili su na kragujevačkom OKTOH-u, na takmičenju Horovi među freskama, na kom osvajaju prvu nagradu „Vojislav Ilić”, zatim 2017. u Belorusiji, na Međunarodnom pravoslavnom horskom festivalu Kaložska Blagovest, u gradu Grodno, gde osvajaju treće mesto, kao i tri zajednička koncerta sa Omladinskim horom iz Ingolštata, jedan održan u Kragujevcu, a dva u Ingolštatu. Nastup hora na koncertu sa Kragujevačkim orkestrom 2016. godine, na kom je izveden Mocartov Rekvijem, proglašen je kulturnim događajem godine, a svakako je bio i jedan o

Sve dodatne informacije na telefon 061 2080817

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts