Predstavljamo „The Long Run“ – intiman i neodoljiv svet Vikowskog

Udruženi izdavači Kišobran/Pop Depresija imaju čast da predstave svoje prvo inostrano muzičko izdanje, album „The Long Run“ mladog italijanskog kantautora Vikowski. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu muzičara i izdavača. Aktuelni singl je pesma „Our Fight Within„, na kojoj je gost Old Fashioned Lover Boy.

https://www.youtube.com/watch?v=d4l9JSc-bFI

„The Long Run“ je kolekcija bedroom-pop pesama, deset nostalgičnih i tužno-veselih vinjeta, nastalih tokom godine „koju su pojeli skakavci“ koju je Vikowski proveo daleko od porodice i prijatelja u uslovima potpunog lokdauna. Muzički i atmosferski album je značajan korak napred u odnosu na debi „Beyond The Skyline“ (2017, Costello’s Records), koji je promovisao koncertima po celoj Evropi i koji ga je i doveo prvi put do Srbije kada je svirao u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Subotici, a nastupio je i u Hrvatskoj i Sloveniji. Tokom te turneje Vikowski je bio i specijalni gost na koncertima Public Service Broadcasting, The Pains Of Being Pure at Heart, Rachel Sermanni i mnogih drugih.

https://album.link/khvdt0rpfc0d9
https://vikowski.bandcamp.com/album/the-long-run

Iskreni tekstovi, lejdbek sintovi i atmosferski tepisi uz dozirano gostovanje muzičara koji su pesme obojili svojim gitarama, trubom, basom i bubnjem – to je ukratko „The Long Run“, uz omaž uzorima kao što su Nick Cave, The National, Interpol, Depeche Mode, Radiohead… S druge strane, ove pesme su i pokušaj autora da se izbori sa samoćom i nekako prilagodi uslovima nametnute realnosti i života koji niko od nas nije birao. Vikowski je autor svih pesama, a album je nastao u saradnji sa producentom Lorencom Pisanelom.

https://www.facebook.com/vikowskimusic
https://open.spotify.com/album/5ryDS8anobsnklZPG9mX9u
https://www.deezer.com/album/258411372

Izvor: Pop Depresija

Foto: Ágoston Menyhért Horányi

Related posts

Leave a Comment