Džez saksofon i opera Hokona Kornstada otvorili prvi „Super-kultivator“

(Beograd, Savski nasip, Super Dot – 19. septembar 2021)

Na novobeogradskoj obali Save juče je održan jedinstven kulturno-gastronomski događaj. U kreativnoj agenciji Super Dot, poznatom prostoru za multimedijalni kreativni izraz, održano je prvo izdanje Super-kultivatora – izdanje pop-up fieste muzike i hedonizma.

Uspostavljen kao kondenzovana kulturološka imunizacija, Super-kultivator je proizvod sinergije agencije Super Dot i organizacije Multikultivator i njihovih višegodišnjih aktivnosti.

Centralni događaj Super-kultivatora bio je nastup džez saksofoniste Hokona Kornstada iz Norveške. Eklektični muzičar međunarodne reputacije predstavio je projekat „Tenor Battle“, svetsku senzaciju koja kombinuje dva talenta svog autora: džez saksofon i operu. Pred entuzijastičnom publikom odigrala se bitka dva tenora u kojoj je glavni i jedini protagonista bio sam Kornstad, koji je raskošnim tenorom pevao operske arije i napolitanske pesme i sam sebe pratio na saksofonu.

Kao uvertiru u događaj, Kornstad je prethodnog dana održao master klas na temu lupinga i semplovanja uživo (live looping & sampling), u okviru platforme za neformalno muzičko obrazovanje Multiverzitet.

Njegovom koncertu prethodio je nastup novih snaga srpske i evropske muzičke scene, saksofoniste Rastka Obradovića u duetu sa mladim super-talentom na kontrabasu Milošem Čolovićem.

Po originalnoj recepturi Super Dota, događaj je propraćen vrhunskim gastronomskim iskustvom sa probranom hranom i selekcijom internacionalnih vina iz vinoteke Baltasar.

Uz podršku uvaženih partnera – kompanija Schonherr, Uti, McDonald’s, Lyra Style, vinoteke Baltasar i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu, Super-kultivator otvara prostor i vreme u kojem umetnici i poslovno-intelektualno jezgro govore istim jezikom. Organizatori poručuju da je ovaj generator neponovljivog iskustva i kultivator kreativnosti prvi u nizu događaja ove vrste.

Foto: Aleksandar Bubalo

Izvor: Multikultivator

Related posts

Leave a Comment