„Karavan banatske bajke“ u Lazarevcu

Dan kolonizacije, 18. septembar obeležava se u Lazarevu po tradiciji u znak sećanja na prve koloniste, koji su došli iz Bosne i Hercegovine odnosno sa današnjeg područja Republike Srpske 1945. godine. Ove godine pored predviđenog programa koji se sastoji od otkrivanja spomen ploče palom borcu Goranu Tuševljaku i polaganja venaca na spomenik 23 pala ruska borca Crvene armije, (13 h – centar kod Hrama Ognjene Marije) biće održan i „Karavan banatske bajke“. Najmađim  stanovnicima Lazareva predstaviće se Centar za kreativno odrastanje (CEKOM) sa predstavom za decu „Zamisli, molim te“, a nastupiće  i Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je najavljen za 11h u Domu omladine. U drugom delu od 18h  će nastupiti deca iz OŠ „Slavko Rodić“ Lazarevo, zatim KUD „Zavičaj“  iz Lazareva i KUD „Prosvjeta“ – Rudo, a najavljeno je učešće pevača KUD „Pionir“ Zrenjanin. U sali Doma kulture će biti izloženi umetnički radovi, fotografije i knjige dece autora iz ovog mesta.

Radi se o izložbama fotografija deset mladih sa putovanja po svetu, zatim crtežima  desetoro dece iz Predškolske ustanove koji su 2019. godine bili nosioci I nagrade na Međunarodnoj izložbi kolekcionarstva i rukotvorina za crtež  i umetničke slike amatera slikara iz Lazareva. U programu je i dr Milutin Mrkša sa poklonom Lazarevu.  

“Karavan banatske bajke” organizuju Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija grada Zrenjanina, IP Media 023 pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina, a u Lazarevu je suorganizator Savet Mesne zajednice uz pomoć KUD-a „Zavičaj“, Udruženja žena „Veliko srce“ i pojedinaca.

Izvor: KCZR

Related posts

Leave a Comment