Program u SKC Kragujevac od 13. 9. do 19. 9. 2021. godine

Ponedeljak, 13. septembar u 2100
Kontakt galerija SKC
Jazz Monday Iva Paunović Quartet

Ovog ponedeljka uživaćete u vokalnim jazz standardima u izvođenju kvarteta Ive Paunović. Sastavkvarteta čine Aca Pejčić na klaviru, Ivan Stanković na kontrabasu i Nikola Radojičić na bubnju.

Utorak, 14. septembar u 2000
Kontakt galerija SKC
Beskrajna poezija

ULAZ SLOBODAN
Režija: Alejandro Jodorowsky
Žanr: Igrani
Trajanje: 128 minuta
Proizvodnja: Francuska, Čile, Japan / 2016.

Kroz autobiografski objektiv kultnog filmskog aut ora Hodorovskog, “Beskrajna poezija” nas vodi u uzbudljive 40-te i 50-te godine u Santijagu, kada mladi Alehandrito protiv volje svoje porodice odlučuje da postane pesnik. Uveden u krug umetničke i intelektualne avangarde tog vremena, on upoznaje Enrike Lin, Stelu Diaz, Nikanor Paru i mnoge druge mlade pisce koji će postati gospodari Latinoamerike u savremenoj literaturi. Potpuno preplavljeni svetom pesničkog eksperimentisanja, odvažuju se da žive senzualno, autentično, slobodno, ludo.

Čekamo vas uz sve mere za suzbijanje širenja virusa COVID 19.

Subota, 18. septembar u u 1200
Veliki Park
Koncert folklora AFA Svetozar Marković

Nakon dužeg vremena ponovo delimo radost igre sa kragujevačkom publikom. U subotu, 18. septembra, u 12h u zelenilu Velikog parka, Akademski folklorni ansambl Svetozar Marković održaće koncert folklora. Tradicionalne igre i pesme na scenu donose naši folklorni ansambli, Pevačka grupa Studenac i Narodni orkestar.
Takođe, ovaj događaj je i idealna prilika za najmlađe da nauče nove korake, ali i da nam se pridruže i postanu novi članovi našeg Dečijeg ansambla. Koncert je ujedno i početak prijema novih članova u redove naših najmlađih izvođača i biće otvoren do 30. septembra.
Svi zainteresovani moći će da se prijave svakog radnog dana, u prostorijama SKC-a od 9h do 14h, ili putem onlajn prijave dostupne na sajtu www.skckg.com.

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts

Leave a Comment