Objavljen debi album „Dangerous Frequencies“ muzičkog projekta „There There“

Muzički projekat There There , koji je nastao 2019. godine pod vođstvom Lazara Mečanina, prošle nedelje objavio je debi album Dangerous Frequencies. Inicijalna kapisla za nastanak projekta bio je instrumentalni EP Phases, a ideja za čitavu priču nalazi se u inspiraciji bendovima Nine Inch Nails i LCD Soundsystem, gde je pojedinac uspeo da ostvari svoju umetničku zamisao bez obzira na to što nema bend.

Na debi albumu Dangerous Frequencies, projekta There There učestvovalo je preko petnaest mladih umetnika, starosti između petnaest i dvadeset dve godine među kojima se nalaze muzičari, grafički dizajneri, kao i audio inžinjeri. Pesme su uglavnom stvarane iz pera Lazara Mečanina, ali je na svakoj bio prisutan još neki muzičar, što je itekako slično projektima koji su radili Massive Attack i Gorillaz.

Bitno je naznačiti da od umetnika, koji su radili na albumu, niko nije potpisan za izdavačku kuću, dakle album je u potpunosti nezavisne produkcije. Pored YouTube-a i streaming servisa, možete ga skinuti besplatno na platformama poput BandCamp i SoundCloud-a. Na albumu se nalazi devet pesama, svaka drugačijeg žanra, nešto poput Belog albuma od Bitlsa, samo kraće forme – četrdeset minuta .

Platforme na kojima se nalazi album: https://linktr.ee/therethere

Related posts

Leave a Comment