„Matador Records“ objavio šesti studijski album Steve Gunn-a „Other You“

Other You” je šesti studijski album američkog gitariste i kantautora Steve Gunn-a ,  objavljen krajem avgusta za Matador Records. Snimljen je tokom dve posete Gunn-a Los Anđelesu krajem 2020. i početkom 2021. Godine. Produkciju je radio veteran Rob Schnapf (Beck, Elliott Smith, Cass McCombs, Kurt Vile) u svom Mant Studios, zajedno sa muzičarem, Gunn-ovim dugogodišnjim prijateljem i saradnikom Justin Trip-om, koji je ostavio svoj doprinos i na albumima Time Off i Way Out Weather. Spot za singl „Other You“ pogledajte OVDE.


„Do ovog naslova sam došao kada smo snimali vokale, a Rob je bio sasvim obuzet harmonijom. Bio je jedan deo koji ja jednostavno nisam mogao da otpevam. Nisam mogao da pronađem notu. Rob je moj glas stavio u svoj kompjuterski program, a zatim ga reprodukovai i „otpevao“ notu mojim glasom pomoću računara. A onda je rekao: ‘Pevaj drugom ti.’ I tako sam pevao zajedno sa kompjuterskim glasom deo koji nisam mogao da otpevam ” – kaže Steve Gunn

Muzičko preseljenje Gunn-a  iz njegovog Bruklina u Los Andjeles, bilo je na neki način više od geografskog – okruženje, topla klima i usko povezani studijski tim podstakli su Gunn-a da se uključi u nove pristupe, tehnike i emocionalne rezervoare, odbacujući ustaljene pojmove, navike i inhibicije. Lagani dodir atmosphere proteže se  albumom – od klasične gitare i klavira, do senzitivnog baritona naslovne numere, okretnih zamaha bubnjarskom metlicom u ‘Fulton’ i ‘The Painter’, sporogorećeg kosmische rocka u ‘Protection’, električnog klavirskog impulsa i veličanstvenog tremolo udarca u ‘Reflection’, kaskadnim harfama  u ‘Sugar Kiss’- bey presedana ovo je Gunn-ovo najsjajnije i životno potvrđujuće delo do sada.

O albumu Other You u svom eseju, američki romanopisac 
Rick Moody je rekao.

“To je putovanje koje ne može, a da ne prizove prethodni album Steve Gunn-a Way Out Weather – transformativnu ambiciju te ranije ploče, njen osvežavajući skup ideja o onome što je zanimljivo u vezi sa psihodelijom, ljubav prema gitari kao instrumentu.Ali još više, ovde, na albumu Other You imamo melodiju, timbralnu originalnost, željan sluh za produkciju. Glas i stihovi, iznad svega, zauzimajunovu važnu poziciju na Other You, upravo tamo gde ih možemo čuti. 

Postoji persona koja nastanjuje ove pesme, subjektivitet, ne samo jednog od najboljih gitarista u savremenoj muzici, ne samo reportera sa upečatljivim genijem za posmatranje, ovde je kantautor, sa glasom u prvom licu, čak i ako se pesme čine retko ili samo mrko ispovedne. Sada imamo lepe svetlucave melodije, odlične melodije, a takođe i taj bolan glas, na ivici tenora i harmonije…”.Doprinos na albumu Steve Gunn-a došao od strane prijateljima i kolega umetnika, koji su mu potpomogli, uključujući Juliana Barwick, Mary  Lattimore (harfa), Bridget St. John, Jeff Parker, Bill MacKay, Ben Bertrand, bunjar Ryan Sawyer (TV On The Radio, Thurston Moore, Gang Gang Dance) …

Other You – Tracklisting:
1. Other You
2. Fulton
3. Morning River
4. Good Wind
5. Circuit Rider
6. On The Way
7. Protection
8. The Painter
9. Reflection
10. Sugar Kiss
11. Ever Feel That Way

Other You tekstovi pesama sa albuma
Steve Gunn
Website / Facebook / Instagram / Twitter / Store

Izvor: Lampshade Media

Related posts

Leave a Comment