Uskoro počinje manifestacija „Dani Miroslava Čangalovića“

Obaveštavamo vas da će se od 8. do 11. septembra 2021. održati manifestacija „Dani Miroslava Čangalovića“, druga po redu, u organizaciji Srpskog narodnog pozorišta, Matice srpske i Zavičajnog udruženja „Glamočko kolo“.

  • 8. septembra 2021. godine, u 12 časova, u Velikoj sali Matice srpske, promovisaće se monografija Nemanje Softića, Miroslav Čangalović pevač-glumac. O knjizi će, osim autora, govoriti recenzenti prof. dr Ira Prodanov i prof. dr Agota Vitkai Kučera.
  • 9. septembra 2021. godine, u 17 časova, u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni „Pera Dobrinović“, održaće se Svečana akademija povodom 100 godina od rođenja Miroslava Čangalovića.
    Tom prilikom biće prikazani inserti iz filma „Vek doajena opere“ rediteljke Nade Savić i proglašeni dobitnici Nagrade „Miroslav Čangalović“ za 2021. godinu. Nagrada se dodeljuje studentima solo pevanja, mladim operskim solistima, za postignute uspehe u operskoj umetnosti. Ove godine nagradu će dobiti: Luka Jozić iz Novog Sada, Milan Obradović iz Pančeva i Tamaš Kiš iz Kikinde.
  • 11. septembra 2021. godine, u 18 časova, u Kulturno-obrazovnoj ustanovi „Narodni univerzitet Glamoč“, u Glamoču, Bosna i Hercegovina, održaće se Svečana akademija „Dani Miroslava Čangalovića“, uz prigodan program, a u organizaciji sa zavičajnim udruženjima i gradom Glamočom.

Izvor: SNP

Related posts

Leave a Comment